Divatos és elegáns is egyszerre a textil hatású tapéta!

A tapéta kiválasztása egy hosszadalmas, ámde inspiratív folyamat. Mindenképpen szükségünk van egy főbb irányvonalra arra vonatkozóan, hogy milyen stílusú végeredményt szeretnénk elérni, azonban ezen belül már igen széles a választási lehetőségünk. Ennek az a magyarázata, hogy számtalan szebbnél szebb termék vár bennünket, ráadásul arra is figyelni kell, hogy a szoba teljes összhatását nézzük a végső döntés meghozatala előtt.

A tapéta: díszít és öltöztet

Nem véletlen az, hogy a szövet tapéta a mai napig is ennyire népszerű, hiszen rendkívül mutatós lakásbelső alakítható ki a segítségével. Ha összehasonlítjuk a festéssel, akkor azonnal szembeötlik a különbség. A festés során csak egyszerű színekkel és mintákkal tudjuk a falakat díszíteni, ámde a tapéta ennél sokkal többre képes!

A tapéták annyiféle színben és mintával kaphatók, hogy a bőség zavarával fogunk küzdeni, ráadásul különleges és egyedi hatás elérésére képesek. Markáns karaktert biztosítanak a helyiségnek, lehetővé teszik azt, hogy egy adott stílus minden egyes eleme megjelenhessen a szobában.

Milyen stílusú tapéták között válogathatunk?

Mindenki megtalálhatja azt a stílust, ami lenyűgözi, amelyben a mindennapjait szeretné tölteni, vagy azt, ami a vállalkozása – például egy szálloda, egy szalon vagy egy rendelő – számára a legtökéletesebb. A tapéta akkor is jól mutat, ha sötét, ha meghökkentő vagy díszes, csak arra kell figyelni, hogy a berendezések harmóniában legyenek vele. Egy extravagáns faldíszítéshez visszafogottabb bútorzat és tárgyak illenek annak érdekében, hogy ne érezzük azt túlságosan soknak.

Hová illik a textil hatású tapéta?

Beszéljünk most egy nagyon különleges termékről, ami nem más, mint a textil hatású tapéta. Ez a változat ugyanis egyre népszerűbb a lakberendezésben, ugyanis melegséget sugároz, egyedi hangulatot kölcsönöz, textúrája pedig magához vonzza a tekintetet. A felülete textilt, például bársonyt vagy vásznat imitál, a felszíne dombornyomott, ezáltal tökéletesen utánozza a textil puhaságát, melegségét.

Ezekkel a tulajdonságaival nagyon otthonos, barátságos hangulatot kelt, így remekül illik többféle stílusú lakásba, legyen az klasszikus, rusztikus, modern vagy vintage, de akár szállodák számára is kiváló választás lehet.

Lehet-e tisztítani ezt a terméket?

Maga a textil hatású tapéta vinyl hordozó anyagból készült, ezért természetesen mosható, könnyen tisztítható, ezért nem kell tartanunk attól, hogy egy idő után elveszti ragyogását. További előnye, hogy anyagából adódóan hő- és hangszigetelő, a színtartóssága pedig kiváló. Használhatjuk a teljes helyiségben, de alkalmas arra is, hogy egy falat vagy falrészletet emeljünk ki vele.

A textil hatású tapéták kiválasztásakor célszerű figyelembe venni a szoba fényviszonyait, méretét és a lakás stílusát, és alaposan megtervezni a hozzá illő bútorzatot, függönyöket, lakástextileket is. Ezek összhangjával azonban olyan egyedi és fantasztikus hatást érhetünk el, amelynek csodájára fognak járni!