Fagyveszélyre adtak ki figyelmeztetést: Esővel, záporral, zivatarral érkezik a lehűlés

Erre kell készülni.

A hétvégén érkező hidegfront több helyen, éjszaka a nyugati, északnyugati tájakon, szombaton már keletebbre is okoz esőt, záport – hívta fel a figyelmet legfrissebb előrejelzésében HungaroMet Nonprofit Zrt.

Szombaton többnyire erősen felhős, borult időre számíthatunk, majd a jövő hétre gyengül a nappali felmelegedés, és

egyre inkább nő a fagyveszély.

Délutánig borult lesz az ég, nyugat felől egyre több helyen előfordul eső, zápor, napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Estére nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére

6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalra északnyugat, nyugat felől megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, reggelre az ország nagyobb részén kiderül az ég. Ugyanakkor az északkeleti, keleti megyékben még hajnalban is sok lesz a felhő, és ott még az éjszaka második felében is kell esőre, záporra számítani. Éjfél után egyre nagyobb területen megélénkül az északnyugatira forduló szél, amely főként a Bakonyban meg is erősödik. Hajnalra többnyire 3 és 8 fok közé hűl le a levegő – ismertették.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek