Váratlan csavar: Sulyok Tamás friss vallomása felkavarhatja az állóvizet a Fideszben

Csak rendkívüli esetben adna elnöki kegyelmet a frissen megválasztott Sulyok Tamás.

Sulyok Tamás nyilatkozott róla, hogy az elmúlt hetek történései kapcsán hogyan képzeli el a jövőbeni munkáját, egy esetleges kegyelmi kérvény elbírálásával kapcsolatban erről a minap számolt be a Mandinernek adott interjújában.

„A kegyelemnek akkor van létjogosultsága, amikor egy ítélet után következnek be a büntetés végrehajtásával kapcsolatban kérdéseket felvető események, vagy

ha az eljárás során merülnek fel előre nem látható, szokatlan, rendkívüli körülmények.

Interdiszciplináris (több tudományágat, szakterületet ötvöző irányzat – szerk.) szakmai megközelítést szeretnék alkalmazni olyan szakemberek véleményét meghallgatva, akik a konkrét büntetés-végrehajtással vagy az érintett fizikai-mentális állapotával kapcsolatban szakmai eredményeket tudnak nekem megvilágítani.

Ez alapján a jövőben rendkívül kivételes esetekben tudok kegyelmet elképzelni”

– fogalmazott Sulyok.

A köztársasági elnök szerint a szorgalmas és hatékony munka mindig gyümölcsöző, ebben bízik a továbbiakban is.

Sulyok Tamás kinevezésekről és felmentésekről döntött

Az államfő a napokban Rogán Antal, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Pintér Sándor javaslatára egy sor kinevezésről döntött.

A köztársasági elnök emellett két államtitkár felmentéséről határozott. A bejelentett döntések szerint komoly személycserék zajlanak a kabinetnél.

Az említett két államtitkár, Papp Károly és Kovács József a miniszterelnök nemrég alakult stratégiai tanácsadó testületének tagja lesz.

Farkas Örs a frissen felmentett Papp Károly helyére érkezik, miután Farkast helyettes államtitkárból a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává nevezték ki csütörtöki hatállyal.

Emellett a friss törvénymódosítás szerint létrejön a a kormányfő nemzetbiztonsági főtanácsadója poszt, amelyet az értesülések szerint Biró Marcell tölt majd be.

Valódi Hírek