Balhé a Momentumban: Kizárták a párt V. kerületi politikusát, mert nem volt hajlandó támogatni a Kutyapárt jelöltjét

„Demoktratikus” módszerek a liberális pártban.

Kizárták a Momentumból Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét – közölte hivatalos Facebook-oldalán a politikus. A kizárás oka, hogy a politikus nem a Kétfarkú Kutyapárt által indított polgármesterjelöltet, Juhász Pétert, hanem a helyi ellenzéki frakciót vezető Kovács Alex Gábort támogatja az ellenzék V. kerületi polgármesterjelöltjeként.

Tomos azt mondta, hogy bár hivatalos értesítést még nem kapott, nemrég értesítették telefonon a Momentum Mozgalom elnökségétől, hogy döntést hoztak az ellene indított kizárási eljárásban.

„Azért indítottak ellenem eljárást, mert nem fogadtam el a párt V. kerületi jelöltállítási folyamatát és annak eredményét illetve nyilvánosan bíráltam a döntést”

– fogalmazott Tomos Endre.

Tomos Endre

A Momentum polgármester-jelöltje egyébként az V. kerületben Kerpel-Fronius Gábor volt, ám egy máig tisztázatlan Momentum-Kutyapárt alku keretében visszaléptették Kerpel-Froniust, és a Momentum felsorakozott Juhász Péter mögött.

A most kizárt Tomos Endre hangsúlyozta: a Momentum Kerpel-Fronius visszaléptetése után egy olyan jelölt mögé állt be, aki „már egyszer volt polgármesterjelölt, és kikapott a kerületben”.

Hozzátette: őt arról senki nem kérdezte meg, hogy mint helyi képviselőjelölt, szeretne-e együtt dolgozni Juhász Péterrel.

„Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet alakult ki. Úgy gondolom, hogy hibázott a Momentum mindkét elnöksége, és hibáztam én is. Döntéseimért vállalom a felelősséget”

– írta levelében Tomos.

Valódi Hírek