Mi történt? Rémisztő búcsúüzenetet írt a magyar exminiszter a Facebookjára

Jánosi György egykori miniszter az információk szerint kórházba került.

„Elköszönök én is. És egy jobb világot kívánok mindenkinek”

– írta Jánosi György, az MSZP alapító tagja kedd hajnalban a Facebookon.

Az egykori gyermek-, ifjúsági és sportminiszter életét a barátai mentették meg. Jánosi jelenleg kórházban van.

Mint kiderült, ismerősei nagyon megrémültek, nem tudták őt elérni telefonon, így mindenki azonnal a címét kezdte keresni.

Jánosi Szekszárdon él, egyik helyi ismerőse arról írt, hogy látta az exminisztert séta közben. Megjegyezte, hogy nincs túl jó bőrben, nagyon le van fogyva, a kedve is rossz volt.

Végül meglett a címe, barátai értesítették a hatóságot, ám a friss információk szerint egy mentő is a helyszínre érkezett. Az értesülések szerint Jánosi állapota stabil. A fentiek tükrében valószínűsíthető, hogy a nyugdíjas politikus öngylkosságot kísérelt meg.

Jánosi György 2002-ben egy évig a Medgyessy-kormány gyermek-, ifjúsági és sportminisztere volt. 2003 és 2006 között az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának, majd 4 évig a Kulturális Bizottságnak az alelnökeként, valamint a Média Albizottság elnökeként tevékenykedett.

Medgyessy Péter aggódik Jánosi György miatt

A volt miniszterelnök a propeller.hu megkeresésére elmondta, hogy nagyon aggódik Jánosi Györgyért. Hozzátette ugyanakkor, hogy már nem tartják a kapcsolatot az egykori miniszterrel.

Időközben a Blikk érdeklődött a hatóságnál. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte:

„Állampolgári bejelentés érkezett 2024. március 12-én az éjszakai órákban, hogy egy 70 éves szekszárdi férfit nem tudnak elérni ismerősei.

A bejelentést követően a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai a férfi lakhelyénél biztonsági intézkedést foganatosítottak”.

(Facebook/budapestkornyeke.hu)

Valódi Hírek