A DK vizsgálatot követel a felcsúti fociakadémián lévő gyermekek védelmében

A DK szerint az államnak kötelessége végrehajtani a felcsúti fociakadémia alapos vizsgálatát.

A hétvégén megszólalt bicskei áldozat története világított rá, hogy Vásárhelyi János és Kónya Endre miatt nem csak a bicskei gyermekotthonban élő gyermekek lehetnek veszélyben – fogalmazott Földi Judit keddi sajtótájékoztatóján.

A rejtett kamerával rögzített beszélgetésben is elhangzik, hogy Kónya kitűnő kapcsolatot ápolt Felcsúton. Sőt, ő vitte focizni a gyermekeket a felcsúti Puskás Akadémiára – emlékeztetett a DK országgyűlési képviselője.

Márpedig ha Kónya Endrének elért a keze a fociakadémiára is, akkor a vizsgálatok nem állhatnak meg a bicskei gyermekotthon küszöbénél – jegyezte meg.

Mit mond a DK?

A Demokratikus Koalíció vizsgálatot követel a felcsúti fociakadémián lévő gyermekek védelmében.

Ha a felcsúti fociakadémia dolgozói nem észlelték, hogy egy sz*xuálisan bántalmazott gyermek focizik az akadémián, mi több, szabad bejárást engedtek a ped0filsegítő Kónyának, akkor ki kell vizsgálni, hogy biztonságban voltak és vannak-e a gyermekek a fociakadémián – hangsúlyozta Földi Judit.

Nem tudjuk, hogy milyen messzire érnek az orbáni ped0filhálózat szálai, így indokolt a legnagyobb óvatosság – tette hozzá.

Mint mondta, ha csak egy kicsi esély is van arra, hogy további áldozatok lehetnek, esetleg más fideszes ped0filok is menedékre lelhettek Bicskén vagy Felcsúton, akkor

az államnak kötelessége végrehajtani a felcsúti fociakadémia alapos vizsgálatát.

Az orbáni ped0filhálózatban éppen az az ijesztő, hogy csak egy nagyon kicsi része vált láthatóvá Kónya Endre kiengedésével. A kegyelem óta több fideszes politikusról is kiderült, hogy része volt a Bicskén történtek elhallgatásában, a ped0fil igazgató kitüntetésében, Kónya kegyelmében – mutatott rá a DK politikusa.

Azt azonban nem tudjuk, hogy hány ilyen eset lehet még, hány ped0filt mosdattak ki, és hány áldozatot hallgattattak el – fűzte hozzá Földi Judit.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek