Elképesztő botrányba keveredett Szijjártó: Most leplezték le, mit művelt nemrég a háttérben

Ha nem lenne elég a rendőrségi helikopter.

Újabb botrányba keverte magát Szijjártó

Nemrég a helikopterezésekből lett botrány, most az derült ki, hogy a külgazdasági és külügyminiszternek még fényűzőbb repülőt béreltek.

Ezúttal egy Falconhoz hasonló gépet, 264 millió forintért.

Lassan, de biztosan dőlnek a csontvázak a szekrényből. Nem a Honvédelmi Minisztérium repülőflottájával és nem is a Mészáros Lőrinc által is gyakorta használt, OE-HUG lajstromjelű osztrák magángéppel, hanem

egy luxusberendezésű holland jettel repült

tavaly a New York-i ENSZ-konferenciára a külügyminiszter

– írta meg az atlatszo.hu.

A honvédség gépével más utazott ugyanakkor ugyanoda

A lap szerint egyébként Szijjártóval és delegációjával párhuzamosan valaki más is éppen akkor és oda utazott a már említett Mészáros Lőrinc által gyakran használt osztrák géppel. A külgazdasági és külügyminiszter amerikai tartózkodása idején az OE-HUG lajstromjelű repülő Washingtonban, majd New Yorkban járt, ahol egy nappal tovább maradt, mint Szijjártó.

A portál értesülései szerint Szijjártó többször is használta a holland repülőt. Rögtön a New Yorkból való hazatérése másnapján, 2023. július 20-án Brüsszelbe utazott az EU Külügyminiszteri Tanácsának ülésére.

A repülőgép-figyelő oldalak adatai alapján ekkor sem váltott honvédségi gépre, hanem ismét a holland lajstromú géppel repült.

A miniszter a jelek szerint több gépet is használt

Megírtuk, hogy Szijjártó Péter 2020 óta többször is igénybe vette az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikoptereket. Kiderült, hányszor használta azokat.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság közérdekű adatigénylésre árulta el, hogy a miniszter összesen kilenc alkalommal használta a rendőrségi helikoptereket. A portál számításai szerint

ez 12 millió forintjába került az adófizetőknek.

Valódi Hírek