Nincs vége a botrányoknak: Most Szijjártó Péter körül forrt fel a levegő

Szijjártó Péter világsztároknak kijáró járművel utazik

Szijjártó Péter 2020 óta többször is igénybe vette az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikoptereket. Kiderült, hányszor használta azokat.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság közérdekű adatigénylésre árulta el, hogy a miniszter összesen kilenc alkalommal használta a rendőrségi helikoptereket. A portál számításai szerint

ez 12 millió forintjába került az adófizetőknek.

Szijjártó Péter drága útjai a határra

2020. április 24-én, a koronavírus-járvány első hulláma idején Letenyére, a horvát határra is helikopterrel utazott – írj a hvg.hu.

Nem sokkal később, 2020. május 25-én Röszkére, majd három nappal azután Rédicsre is rendőrségi helikopterrel ment. Röszkén a szerb–magyar határátkelők nyitását jelentette be, Rédicsen pedig azt, hogy a magyar és a szlovén állampolgároknak szabad az átjárás a két ország közös határátkelőin.

Egy hónap sem telt el, amikor 2020. július 14-én a Tolnát és Szekszárdot is érintő látogatására is helikopterrel utazott a külügyminiszter. Őcsényben szállt le vele a gép, ott autóba ült, amely mindkét városba elvitte. Annak idején Hadházy Ákos független parlamenti képviselő számolt be az esetről.

Még azon a nyáron, 2020. július 28-án egy sütő- és édesipari termékeket gyártó céget (sic!) látogatott meg rendőrségi helikopterrel Baján. A vállalatnak az állam 282 millió forint támogatást adott.

2020. szeptember 4-én Nagykerekibe és Berettyóújfalura repült. Az előbbi településen egy gyárat, utóbbin az M4-es autópálya egy új szakaszát adta át.

Pár héttel később, szeptember 23-án az ukrán határra, Záhonyba és Beregsurányba látogatott el. 2021. április 28-án Békéscsabára indult.

Három év szünet után idén januárig beérte a kormányzati repülőkkel és a szolgálati autójával. Ekkor azonban újra rendőrségi helikopterrel utazott az ukrán határig, majd kocsival folytatta az utat Ungvárig, ahol Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalt.

Valódi Hírek