Gyanús válasz érkezett: Matolcsy György közleményben magyarázkodik Orbánnal kapcsolatban

Matolcsy kitálalt az Orbán Viktor és közte fennálló kapcsolatról.

Orbán és Matolcsy között feltűnő a csörte

Miután már a külföldi sajtó is a jegybankelnök és a kormányfő kapcsolatáról cikkezett, Matolcsy György hétfőn elkezdett magyarázkodni a miniszterelnökkel való kapcsolatáról.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az elmúlt napokban a Bloomberg nemzetközi hírügynökség és Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő is valótlan híreket, téves következtetéseket közölt.

Matolcsyék szerint a Magyarországról, a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a miniszterelnök és a jegybankelnök kapcsolatáról szóló hírek hamisak.

„A hamis pletykákkal ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök

korrekt munkakapcsolatban állnak egymással,

és a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is rendszeresen konzultálnak szakmai kérdésekről”

– írták.

A sajtót figyelmeztették

A jegybank arra figyelmeztette a sajtót és a politikusokat, hogy

„a hazai pénzügyi rendszer iránti bizalom megőrzése és az olvasók objektív tájékoztatása érdekében mellőzzék a téves következtetéseket és valótlan állításokat tartalmazó információk közzétételét”

– fogalmaztak.

Megírtuk, hogy a Matolcsy György és Orbán Viktor közti belharc annyira elmérgesedett, hogy mostanra már nem állnak szóba egymással. Ez pedig a külföldi befektetőket is aggodalommal tölti el, inkább elkerülik Magyarországot. Kivéve persze a kínai és orosz oligarchákat.

A két fél között annyira megromlott a viszony, hogy a konfliktus részleteit ismerő, nevük elhallgatását kérő személyek a Bloombergnek arról számoltak be, hogy

már minden érdemi kommunikáció megszakadt Matolcsy és Orbán között,

ez pedig nem vet túl jó fényt Magyarországra sem.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek