Megszólalt a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd: Súlyos tények derültek ki a ped0filsegítő Kónya Endréről

Nem volt méltó a kegyelemre.

A ped0filsegítő Kónya Endre rejtett kamerás videója után megszólalt a kegyelmi ügyet nyilvánosságra hozó ügyvéd is. Mint megírtuk, K. Endre hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik m0lesztált áldozatát, ám rejtett kamerával rögzítették az esetet. A Telex információi szerint a rendőrség már vizsgálatot indított az ügyben, valamint Ungár Péter is feljelentést tett.

Az ügyvéd szerint súlyos problémák merülnek fel

„K. Endre továbbra sem hagyja békén a főnöke által sze*uálisan abuzált, lelkileg-idegileg meggyötört és a főnöke, valamint a »mundér becsülete« érdekében általa elárult fiatalokat”

– írta a Novák Katalin kegyelmi döntését feltáró ügyvéd a Vidéki prókátor nevű Facebook-oldalán azután, hogy megjelent az RTL rejtett kamerás felvétele arról, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese próbálta megvesztegetni a gyermekotthon volt lakóját, akit hamis tanúzásra próbált meg rávenni – ez pedig súlyos bűncselekmény.

Az ügyvéd közölte, mindezek után kijelenthető: K. Endre esetében

nem volt eredményes a büntetés, kegyelemre pedig nem volt méltó.

Hozzátette: ügyvédként csak bízni tud abban, hogy azt, amit most tett, nem ügyvédi tanácsra tette. Ugyanakkor K. Endre a friss felvételen éppen az ügyvédjére hivatkozva adta elő szokatlan műsorát.

A rendőrség vizsgálatot indított a felvétel miatt

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint K. Endre esetében a részben letöltött büntetés nem járt bűnbánattal. A társadalom és főleg az áldozatok szempontjából súlyos problémának nevezte, hogy K. Endre szabadlábon van. A politikus közölte, feljelentést tesz az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői közlése szerint egy magánszemély már feljelentést tett. A feljelentés tartalmát és a riportban elhangzottakat is vizsgálja a rendőrség – közölték.

Mint megírtuk, a Republikon Intézet legújabb felmérése szerint

a Fidesz 325 ezer szavazót veszített a kegyelmi botrány miatt (eddig).

Kapcsolódó:

Brutális fordulat a ped0filbotrányban: Rejtett kamerával vették fel az újabb bűncselekményre készülő Kónya Endrét (+videó)

Valódi Hírek