Megszólalt a szombaton kigyulladt visegrádi hotel igazgatója: Fontos újdonságokat osztott meg

Pintér Róbert az okokról beszélt.

A Hotel Silvanus igazgatója hétfőn interjút adott. Elmondta, hogy az idegenkezűség, azaz a gyújtogatás kizárható a szombati szállodatűz esetében. Pintér Róbert az index.hu-nak felidézte, hogyan értesült az épület kigyulladásáról.

„Egy lentebbi szinten pihenő vendég vette észre az ablakán keresztül, hogy erősen füstöl a tető, akkor azonban már percek óta éghetett az épület. Mivel én is a helyszínen voltam, az elsők között értesültem a történtekről, nem sokkal később azonban már az épület belsejében is érezhető volt a füst, megszólaltak a tűzjelzők. A napokban

olyat is lehetett olvasni, hogy idegenkezűség állhat a háttérben, ezt azonban teljességgel kizártnak tartom,

ilyenről szó sincs, vélhetően egy elektronikai berendezés meghibásodása okozhatta a tüzet”

– magyarázta Pintér. Hozzátette azt is, hogy a tűzjelzők riasztása után másodpercek alatt zajlottak az események. A vendégek jelentős része a reggeli miatt még lent tartózkodott a földszinti bárban. Ők nagyon jól kezelték a helyzetet, és mindenben közreműködőek voltak.

Mint megírtuk, szombaton tűz ütött ki, teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy a vendégek elhagyták a hotelt. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a lángok megfékezésén.

Az információk szerint 200 vendég tartózkodott a szállodában.

Úgy tudni, Tóth Gabi és párja is a hotel vendégei voltak az eseményt megelőző napokban. A két híresség a tűz idején már nem tartózkodott a szállodában.

A hotel vezetősége mindenesetre bizakodó,

terveik szerint fél éven belül újranyithat a szálloda,

ismét fogadhatják majd a vendégeket.

Valódi Hírek