Lezárult a vizsgálat: Súlyos dolgok derültek ki a márciusban kigyulladt visegrádi hotelről

A Hotel Silvanus márciusban égett le.

Elkészült a jelentés a visegrádi Hotel Silvanusban pusztító tűzről. Kiderült, hogy a tűzoltók vízhiánnyal küzdöttek az oltásnál, részben azért, mert

az előírt mennyiségű oltóvíz hiányozhatott a medencéből

– írta meg a budapestkornyeke.hu.

Március 9-én gyulladt ki

Megírtuk, hogy a visegrádi Hotel Silvanus 4. emelete a tetőszerkezettel együtt március 9-én kigyulladt. A tűz oltásában csaknem 130 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt. Közel 3 óráig küzdöttek, hogy az 1200 négyzetméteren pusztító lángokat sikerüljön megfékezni.

Az információk szerint 200 vendég tartózkodott a szállodában. Megírtuk, hogy Tóth Gabi és párja is a hotel vendégei voltak az eseményt megelőző napokban. A két híresség a tűz idején szerencsére már nem tartózkodott a szállodában.

A tűzoltóknak jelentős probléma volt az oltás során az oltóvíz hiánya,

még csaknem 80 kilométerre lévő tűzoltólaktanyából is riasztottak vízszállítót a helyszínre

– írta meg a langlovagok.hu.

A tűzoltók először a létesítmény területén lévő tűzcsapot használták, de abban hamar nyomáshiány alakult ki. Kreatívan felhasználták az épületben lévő medencében lévő vizet, és próbálkoztak az esővízgyűjtővel is. Ám lényegében a két kilométerre lévő étteremnél lévő tűzcsapoktól történt ingázás vízszállító gépjárművekkel.

Nem ez volt az első tűzeset

A szállodában 2008-ban pusztított nagyobb tűz, akkor a földszinti elektromos elosztó helyiségben a kapcsolószekrény gyulladt ki. A lángok pedig átterjedtek az oldalsó épületszárny első emeletén lévő mosodára.

A hotel a rá következő évben kapott építési engedélyt az átépítésre, mely szerint a 3. és 4. emeleten a 31 kétágyas szoba helyett 38 kétágyas és 2 egyágyas szoba létesül, egyúttal megszűnik a 12 háromágyas személyzeti szoba.

Tart a nyomozás

Különösen nagy vagy ezt meghaladó kárt okozó, gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen

büntetőeljárás van folyamatban

– tudta meg a portál a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Szabóné Berki Bianka őrnagy közölte: az ügy felderítési szakban van, jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják a tűz keletkezésének lehetséges körülményeit, és azt, hogy van-e felelőse a történteknek.

Valódi Hírek