Váratlan fordulat: A rendőrség meglepőt lépett a múlt héten kigyulladt Hotel Silvanus ügyében

A Hotel Silvanus vezetősége bizakodó.

Mint megírtuk, szombaton tűz ütött ki, teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy a vendégek elhagyták a hotelt. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a lángok megfékezésén.

Az információk szerint 200 vendég tartózkodott a szállodában. Úgy tudni, Tóth Gabi és párja is a hotel vendégei voltak az eseményt megelőző napokban. A két híresség a tűz idején már nem tartózkodott a szállodában.

Kapcsolódó: Félelmetes képeket osztott meg a Hotel Silvanus a kiégett visegrádi szállodaszobákról

Pintér Róbert szállodaigazgató közleménye szerint valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. Hangsúlyozta, hogy a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, senki sem sérült meg.

A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt

indított nyomozást ismeretlen tettes ellen

– derült ki vasárnap.

A hotel vezetősége mindenesetre bizakodó,

terveik szerint fél éven belül újranyithat a szálloda,

ismét fogadhatják majd a vendégeket – részletezte Pintér Róbert a minap a kemma.hu-nak.

Felelevenítette a hétvégén történteket: miután észlelték a füstöt, hívták a tűzoltókat, akik 10 perc múlva már a helyszínen voltak. A szél, valamint az, hogy a tetőt csak egy irányból lehetett oltani, nem segítette a szakemberek munkáját – jegyezte meg.

Mint mondta, jelenleg is vizsgálják a tűzesetet, a földszint bizonyos helyiségeiben már megkezdődött a takarítás. A negyedik emeleti szobák jelentős része kiégett – tette hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Videóval: Megszólaltak a Hotel Silvanus rémült vendégei a tűzeset után

Valódi Hírek