Dagad az újabb ped0filbotrány: Súlyos részletek derültek ki a Mátészalkán történt bűncselekményekről

Kiderült, ki a gyanúsított.

Megírtuk, hogy sz*xuális visszaélés gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy Mátészalkán történt molesztálási ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva az újabb ped0filbotrány ügyében bővebb tájékoztatást nem adott.

Megvan a gyanúsított

Sajtóhírek szerint a vármegyei rendőr-főkapitányság azért indított büntetőeljárást, mert a Mátészalkai Tankerületi Központ egyik gimnáziumának tanára molesztálhatta diákját. A pedagógus jogviszonyát március 1-jén rendkívüli felmentéssel megszüntették.

Az üggyel kapcsolatban újabb részletek derültek ki. Az RTL Híradó riportjából kiderült, a helyiek szerint

egy 47 éves testnevelés-magyar szakos tanárról van szó.

A lány szülei tettek panaszt

Arról, hogy mikor és hogyan merült fel a gyanú azzal kapcsolatban, hogy az oktató molesztálta tanítványait, a többség elmondta: a lány szülei az internetes chatoldalakon olyan üzeneteket találtak, amelyek alapján panaszt tettek az igazgatónál. A helyiek azt is elmondták, a gyanúsított tanárnak több könyve és szakmai elismerése is van.

A Mátészalkai Tankerületi Központ a csatorna megkeresésére közölte: a pedagógus jogviszonyát március 1-jén rendkívüli felmentéssel megszüntették,

ezzel egyidejűleg büntetőfeljelentést tettek.

„A Mátészalkai Tankerületi Központ fellép mindennemű bántalmazással szemben, az érintett tanulóknak, fiataloknak, amennyiben igénylik, iskolapszichológusi segítséget biztosít”

– emelte ki a tankerület.

Videó:

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek