Reagált az óbudai önkormányzat a rágalmazási ügyben: Nyilvánosságra hozták az ügyészség által elkért dokumentumokat

Közleményt adtak ki az ügyben.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közleményt jelentetett meg egy rágalmazási ügyben. Vasárnap közzétett állásfoglalásukban hangsúlyozták: nem tűrik a rágalmazást, és minden egyes, az ügyészség által elkért iratot nyilvánosságra fognak hozni.

Az eljárásban egy dolgozójuk sem érintett

Mint írták, elérhetővé tettek minden egyes olyan dokumentumot és iratot, amelyeket a Központi Nyomozó Főügyészség 2024. március 6-án önkormányzatuktól bekért.

„Mindenki számára hozzáférhetővé tettük a kutatás elrendeléséről szóló határozatot és a kutatás során készült jegyzőkönyvet is, amelyekből világosan kiderül: az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerünkben dolgozó munkatársunkat

nem érintett;

a nyomozók kizárólag szkennelt iratokat kértek. Ezeket hiánytalanul megkapták, majd távoztak az épületből”

– írták.

Minden dokumentumot nyilvánosságra hoztak

Hozzátették: önkormányzatuk minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, amely kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást.

„Nincs takargatnivalónk”

– rögzítették, kiemelve: a közzétett iratok jelentős része korábban is nyilvános volt, tehát a hivatalos honlapjukon eleve megtalálható, letölthető dokumentumokért ment ki hozzájuk az ügyészség személyesen.

„Ezek az iratok bizonyítják azt is, hogy politikai lejárató kampányt indítottak ellenünk.

Az ügyészségi kutatási parancs iktatószáma egy 2022-es ügyre utal. Az eltelt hosszú idő mutatja, hogy az önkormányzati választási kampány elejére időzített koncepciós eljárás zajlik, aminek célja, hogy besározza a Fidesz ellen szövetséget kötő ellenzéki városvezetést”

– hívták fel a figyelmet.

Magyarország a putyinizálódás útjára lépett

Azt írták, a III. kerület elleni támadás pusztító ereje és módszere a legsötétebb történelmi időket idézi, és azt mutatja, hogy a ped0filbotrányok miatt országosan is folyamatosan gyengülő Fidesz teljes gátlástalansággal kapaszkodik a hatalmába. Magyarország a putyinizálódás útjára lépett. A regnáló állampárt kriminalizálja ellenzékét, hogy megőrizhesse a pozícióját és elhallgattassa a demokrácia híveit.

A demonstratív házkutatások és az ellenzéki politikusok lejáratásának időszaka következik. Ha követik az orosz „példakép” receptjét, akkor hamarosan névtelen feljelentés alapján vagy mondvacsinált okkal, nagy sajtófelhajtás mellett további, politikusok elleni demonstratív fellépések várhatóak, hogy megakadályozzák a várható ellenzéki győzelmeket – emelték ki.

„Mi vagyunk az elsők, de nem mi leszünk az utolsók – a hatalom úthengere a következő 90 napban mindenkit megpróbál majd eltaposni, aki a pedofilügyek feltárásáért dolgozik és a Fidesz ellen politikai szövetséget köt. A demonstratív házkutatások és ellenzéki politikusok lejáratásának időszaka következik.

De tudjuk és érezzük: a nyilvánosság ereje és az igazság a mi oldalunkon áll. Nem félünk”

– hangsúlyozta közleményében az önkormányzat, amely a honlapján tette letölthetővé az üggyel kapcsolatos dokumentumokat.

(obuda.hu nyomán)

Valódi Hírek