Mire figyeljünk a reptéri parkoláskor?

Nyaralásunk megtervezése épp elég energiát és időt vesz el tőlünk, így senki nem szeret időt tölteni a reptérre való kijutás megszervezésével. Egy reptéri parkoló igénybevétele kényelmes megoldást kínálhat, nem árt azonban pár dolgot figyelembe venni ezzel kapcsolatban.

Ne halogassuk a foglalást!

Sokan hajlamosak az utolsó napokra hagyni a repülőtér megközelítésének kérdését, ez viszont nagymértékben szűkítheti a rendelkezésünkre álló alternatívákat. A Budapest Reptér Parkoló ferihegy parkolás szolgáltatása akár már jóval az utazásunk előtt, online is lefoglalható, így ha biztosra akarsz menni, érdemes minél előbb elintézni a foglalást.

Abban már biztos vagy, hogy a reptéren szeretnél parkolni, viszont bizonytalan vagy azt illetően, hogy melyik parkolót lenne érdemes választani? A döntés meghozatalában 3 fő szempont figyelembevétele segíthet:

  • a szolgáltatás ára
  • repülőtértől számított távolság
  • a parkoló értékelése

A reptéri parkoló kiválasztása

Az első szempont, azaz az ár kérdése könnyedén ellenőrizhető, hiszen a legtöbb parkoló weboldalán már elérhető olyan online kalkulátor, ahol az érkezés és a távozás időpontjának megadását követően már tudjuk is ellenőrizni, mekkora összegért tudjuk igénybe venni a szolgáltatást. Érdemes összehasonlítani több parkoló árait is, hiszen akár nagy különbségeket is felfedezhetünk.

Természetesen azonban nem célszerű csak az ár alapján dönteni, hiszen egy magasabb ár nem feltétlenül jelent minőségibb szolgáltatást is. Kiemelten fontos a parkoló reptértől való távolsága, itt viszont nemcsak a kilométert, hanem az utazás idejét is meg kell nézni. Hiába van például kis távolságra a parkoló, ha a gyakori nagy forgalom vagy egy kikerülhetetlen vasúti átjáró miatt akár dupla annyi időbe is telhet a terminálhoz történő kijutás.

Végül, de nem utolsósorban célszerű lehet ismerős körünkben érdeklődni a tapasztalatokat illetően, akik esetleg már használták korábban a kiszemelt parkolót. Ha nem ismerünk ilyet, hasznos segítőtársunk lehet a Google is, hiszen az ott szereplő értékelések segítenek képet alkotni arról, hogy milyen szolgáltatási szintre is számíthatunk. A sok negatív értékelés gyanúra adhat okot, a pozitív vélemények viszont megerősíthetnek abban, hogy jó szolgáltatót néztünk ki.

Mérjük fel a személyes igényeinket!

Bár az ismerősök, barátok vagy a Google-értékelések alapján tájékozódhatunk a parkolót illetően, nem árt figyelembe venni a személyes igényeinket is. Ha például éppen szélsőséges időjárás tombol, és nem szeretnénk a nehéz csomagjainkkal hosszabb ideig sétálni, kétszer is nézzük meg, hogy hová foglalunk, hiszen akadnak olyan lehetőségek is, ahol akár 10-15 percet is gyalogosan kell megtennünk a terminálig.

A reptéri parkolás egy kiváló alternatíva lehet, ha a Ferihegyre történő kijutásunkat kényelmesen, másokhoz való alkalmazkodás nélkül szeretnénk megtenni. Érdemes azonban jól megnézni, hová foglalunk, hiszen csak így tudjuk megtalálni a számunkra legideálisabb verziót.