Eldőlt, kiengedik-e a börtönből Mikola szadista unokaöccsét, a lúgos orvost

A lúgos orvos legkorábban március végén szabadulhatott volna.

Március 8-án, pénteken tartotta a Fővárosi Törvényszék Bene Krisztián, hírhedtebb nevén a lúgos orvos kedvezménytárgyalását.

A Budai Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatóját hatszor ítélték el, 2018-ban jogerősen 11 év szabadságvesztéssel sújtották, továbbá örökre eltiltották a praktizálástól.

Bene, akiről a Nyugati Fény kiderítette, hogy az első Orbán-kormány volt egészségügyi miniszterének, Mikola Istvánnak az unokaöccse, volt szeretője ellen követett el egy brutális bűncselekményt.

A férfi legkorábban idén március 28-án szabadulhatott volna.

Nem szabadul a lúgos orvos

A friss értesülések szerint

nem bocsátják feltételesen szabadlábra az elkövetőt.

Az indoklás szerint Bene nem felel meg a törvényi előfeltételeknek. A férfi fellebbezett a döntés ellen – részletezte a Blikk.

Renner Erika elmondta, napok óta nem tudott aludni. Egy korábbi interjújában elárulta, hogy évekig járt terápiára, mire szakemberek segítségével fel tudta dolgozni a történteket. Azt azonban saját bevallása szerint soha nem felejti el, hogy a rendszer miként bánt vele.

Meglátása szerint az áldozatvédelmi szisztéma Magyarországon rosszul működik, az illetékesek pedig nem tesznek semmit, hogy biztonságban érezze magát.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megkeresésére azt közölte vele, hogy

a bántalmazója esetleges szabadulásáról négy héttel korábban értesíteni fogják.

Valódi Hírek