Pusztító csapással fenyeget az orosz vezérezredes: Totális háborút indíthatnak Európa ellen Putyinék

Szerinte „jelentősen nő a valószínűsége”.

Teljes körű háborúvá eszkalálódhat Európában az ukrajnai konfliktus – jelentette ki Vladimir Zarudnickij vezérezredes, az orosz hadsereg vezérkari akadémiájának vezetője a 24.hu összefoglalója szerint.

A vezérezredes hozzátette:

„jelentősen nő” annak a valószínűsége, hogy az orosz erők új konfliktusokban vesznek részt.

A vezérezredes megjegyzései egyébként az orosz védelmi minisztérium Katonai gondolkodás című kiadványának írt cikkében olvashatók – jelentette csütörtökön az orosz állami RIA hírügynökség.

„Az államunkat fenyegető katonai fenyegetések fő forrása az Egyesült Államok és szövetségeseinek oroszellenes politikája, ezek új típusú hibrid hadviselést folytatnak annak érdekében, hogy minden lehetséges módon meggyengítsék Oroszországot,

korlátozzák szuverenitását és megsemmisítsék területi integritását”

– fogalmazott cikkében az orosz katonai vezető, alkalmazva az Orbán Viktor kormánya által is használt „szuverenitás” és „területi integritás” kifejezéseket.

A RIA azt írta, a vezérezredes változásokat szorgalmazott abban, ahogyan Oroszország megszervezi a hadseregét és biztonságát, beleértve, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a baráti országoknak adott válaszokra, hogy ezzel biztosítsák „Oroszország saját biztonságát”, és hogy az egész orosz társadalmat „konszolidálják”.

(Kiemelt képünkön Vladimir Zarudnickij vezérezredes látható)

Valódi Hírek