Újabb brutális ped0filbotrány: Elfogták a világszerte körözött magyar bűnözőket

A hatóság elfogta őket a ped0filbotrány érintettjeit.

Itt az újabb súlyos bűncselekmény

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) kibernyomozói külföldi társhatóságok segítségével azonosítottak és

fogtak el két, ped0filbotrány miatt körözött férfit.

Az egyikük egy 37 éves gyanúsított, aki egy darkwebes (az internet legsötétebb bugyra, ahol rengeteg illegális tevékenység zajlik, például dr0gkereskedelem vagy pr0stitúció – a szerk.) fórumon tett közzé gyermekp0rnográf felvételeket, amiket 42 éves társa a saját gyermekéről készített. Mindkettejüket letartóztatták.

Ahogy csütörtökön közölték, az Interpol Nemzetközi Gyermeksz*xuális Kizsákmányolás adatbázisa, valamint külföldi társhatóságok rendszeresen segítséget nyújtanak a magyar nyomozóknak, hogy a darkwebre felkerülő ped0fil felvételeket megosztó hazai elkövetőket azonosítsák.

Egy ilyen darkwebes fórumra töltött fel január végén gyermekp0rnográf felvételeket egy akkor még ismeretlen személy, akit a KR NNI nyomozóinak sikerült azonosítaniuk.

Azt is kiderítették az illetőről, hogy évekkel ezelőtt csecsemőkről készült sz*xuális tartalmú felvételeket is letöltött, és évekig felhőtárhelyén tárolta azokat.

Elfogták a ped0filbotrány érintettjeit

A Komárom-Esztergom vármegyei férfit a kibernyomozók február 20-án a lakóhelyén elfogták. A kutatás során lefoglalták számítástechnikai eszközeit, adathordozóit, rajtuk számos gyermekp0rnográf tartalmú felvétellel – részletezték a rendőrség honlapján.

Az eszközök elemzésével azonosították bűntársát, egy budapesti férfit, aki a gyanú szerint a saját kiskorú gyermekét a-buzálta rendszeresen, és az erről készített felvételeket megosztotta a társával – a darkwebre már ő töltötte fel ezeket, elérhetővé téve a többi felhasználó számára is.

A 42 éves budapesti apát a nyomozók február 23-án fogták el, majd nála is kutatást tartottak, és lefoglaltak minden olyan eszközt és tárgyat, amely az ügy szempontjából lényeges.

A közlemény szerint

a 37 éves férfit gyermekp0rnográfiával, a 42 éves férfit pedig gyermekp0rnográfiával és sz*xuális erőszakkal gyanúsítják.

A KR NNI őrizetbe vette őket, majd kezdeményezte letartóztatásukat, amit időközben az Esztergomi Járásbíróság elrendelt.

Mindemellett közölték azt is, hogy a gyermek családból való kiemelésére nem volt szükség, édesanyjával biztonságában van. A rendőrség az esetről ugyanakkor értesítette a gyámhatóságot a szükséges intézkedések megtételéért.

(police.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek