FRISS: Visszalépett Donald Trump utolsó párton kívüli ellenfele, megismétlődik a 4 évvel ezelőtti csata

Nem csupán Donald Trump aratott sikereket kedden.

Visszavonulót fújt Nikki Haley republikánus elnökjelölt, a betegséggel küzdő Donald Trump kihívója. A hír szerdán érkezett egy, a politikushoz közeli forrástól.

A döntése következményeképp várhatóan Trump lesz a republikánusok jelöltje, Joe Biden, az USA jelenlegi elnökének kihívója a novemberi választáson – világított rá a Reuters friss cikkében.

Az exelnök szavazói körében a szuperkedden (az USA több államában előválasztást tartottak –szerk.) egy hely kivételével mindenhol győzelmet aratott. Eközben Biden is elvitte a pálmát a demokratáknál – összegezték az MTI-n megjelent közleményben.

Utóbbi kedd esti közleményében hangsúlyozta, hogy Trump újrázása a „káoszhoz, megosztottsághoz és sötétséghez” való visszatérést jelentené.

Az amerikai előválasztási verseny március 12-én, kedden folytatódik Georgia államban, illetve március 8-án, pénteken az Egyesült Államokhoz tartozó Amerikai Szamoán élő republikánus szavazók jelölőgyűlésen választják ki, hogy kit akarnak elnökjelöltnek a novemberi választásokon.

A Reuters információ szerint Haley hamarosan beszédet tart és arra fogja kérni Trumpot, hogy nyerje meg az ő szavazóit is.

Kapcsolódó:

Nincs vége: Szorul a hurok Trump körül, egy sor pert indítottak a kivágásáért

Valódi Hírek