Riasztanak a meteorológusok: Meglepő fordulatot vesz az időjárás kedden (+térkép)

Mutatjuk az időjárás-előrejelzés részleteit.

Zivatarok miatt citromsárga figyelmeztetést adott ki a HungaroMet (az Országos Meteorológiai Szolgálat jogutódja –szerk.) Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyére.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése keddre, egy térkép Magyarországról zöld és citromsárga színekkel

Időjárás-előrejelzés keddre. (Forrás: met.hu)

Mint írták, délelőtt a ködfoltok mindenhol feloszlanak, országszerte többórás napsütésre készülhetünk. Záporokra elsősorban az Északi-Középhegységben, másodsorban az Alpokalján és a déli, délnyugati területeken kell számítani.

A csúcshőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul, de késő este csupán 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk majd. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon lesz élénk.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Az ország északi részén felhős lesz az égbolt, elvétve alakulhatnak ki záporok. Miközben az északias szél a Dunántúlon mérséklődik, az északkeleti vármegyékben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul majd.

Délelőttre feloszlik a köd, többórás napsütés várható. Helyenként előfordulhatnak záporok. Az északi, északkeleti szél az Alpokalján megélénkül, néhol megerősödik. Délelőtt 12-17 fok között ingadoznak majd a hőmérők higanyszálai.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek