Odapörköltek a kommentelők a botrányt tetéző Ókovács Szilveszternek (+fotók)

Darabokra cincálták Ókovácsot a Facebookon.

Megírtuk, hogy lemondott a Carmina Burana című előadás népszerű karmestere, Bogányi Tibor, miután Ókovács Szilveszter, az Operaház kormánypárti főigazgatója kettévágta a darabot, hogy a büfé ezzel is nagyobb bevételt tudjon termelni.

Az igazgatói utasítás szombaton érkezett, annak szakmaiatlanságával azonban Bogányi nem tudott azonosulni, így lemondott a darab dirigálásáról.

Kapcsolódó: Frappáns posztban tették helyre az Operaház elszabadult főigazgatóját

Ókovács Szilveszter a minap friss poszttal jelentkezett a Facebookon.

Mint írta:

„Nemzeti Operaháznak csak a Tanácsköztársaság alatt nevezték az Ybl palotát. Ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg a mai Carmina burana-műbalhé margóján.

Mi, akik erre az intézményre VALÓBAN az életünket tettük fel és a feladat TÉNYLEG feleszi éjjeleinket és nappalainkat – magyarán nem két hétre betérő vendégek vagyunk itt -, képesek vagyunk mérlegelni a közös érdeket.

Több tiszteletet Orffnak – aki a szerző, ugyebár, és a világhírt művének ő vívta ki. Több tiszteletet az előadás lelkének, a Magyar Állami Operaház énekkarának! És több tiszteletet a 140 esztendeje Szküllák és Kharübdiszek között is fennmaradó, előrejutó OPERA intézményének. Több tiszteletet az éjszakai karmestersértődés nyomán órak alatt beugró dirigensnek!

(És a lufifújó Index »véletlenül« megint lemaradt a tegnap esti Don Giovanni-bemutatóról, annak átható sikeréről, az évad eseményéről… Nahát ilyet!)”

Nem kímélte az internet népe

Az internet népe nem kímélte a botrányt okozó Ókovácsot, mutatunk pár csípős megjegyzést a posztja alól:

(Ókovács Szilveszter/Facebook/Nyugati Fény/Valódi Hírek)

Valódi Hírek