Mit művel Szörényi Levente? Kivándorlásra szólította fel Orbán kritikusait a NER-hű zenész

Kifejtette furcsa nézeteit a zeneszerző.

A „világbolsevizmus”-ról

Szörényi Levente úgy gondolja, a Lenin és Sztálin által indított „világbolsevizmus” ma nyugat felől jelent fenyegetést, és egyébként is – vallotta meg – Vlagyimir Putyin orosz elnök „már nem egy pártfőtitkár, de nem is cár”. A Kossuth-díjas zeneszerző a Mandinernek adott interjújában beszélt arról is, mit gondol azzal kapcsolatban, hogy sokan oroszbarátnak tartják a magyar kormányt.

Elmondta, szerinte a szovjetek Leninnel és Sztálinnal az élen csak előreszaladtak,

„a társadalom totális és erőszakos átformálásával, ám a bolsevikok a nácikhoz hasonlóan elbuktak. A világuralomra törekvés ma is létezik, működik, merthogy lényegében azonos gyökerű,

ezt nevezem én világbolsevizmusnak.

És ez bizony ma nyugat felől fenyeget,igaz, egészen más eszközökkel. Ma az orosz államfő már nem egy pártfőtitkár, de nem is cár, akinek a segítségével a Nyugat leverte az 1848-as forradalmunkat. Persze ettől még lehet rá haragudni”.

Azt kimondani, hogy Amerika „folyamatosan szítja a feszültséget, nem mellesleg Trianont is többek között neki köszönhetjük”, nem jelent oroszbarátságot – tette hozzá Szörényi.

Aggódik a miniszterelnökért

„Szomorúnak tartom, hogy a világbolsevizmushoz dörgölőző réteg nem vonja le a konzekvenciát: olyan országban él, amit nem tud kisajátítani, csak hatalmilag leuralni”

– fejtegette a nyugati „világbolsevizmus” vonatkozásában, kijelentve: akinek ez nem tetszik, az azt teheti, amit „épp az ő miniszterelnökük javasolt: el lehet innen menni”.

Ezután Szörényi beszélt Európáról is, valamint az EU-ból való kilépés kérdését is érintette.

„Sok függ a júniusi választástól. Európának ideje lenne végre felébrednie, sajnos azonban az emberek el vannak altatva”

– vélte, majd egy filmes példával illusztrálva megjegyezte, szerinte „mindent leural a hollywoodi silányság”, miközben ezekben a filmekben „az agresszivitásról, a háborúról, illetve a hagyományos emberi értékek felszámolásáról van szó”.

„Szerencsére ez nem annyira a mi problémánk,

én inkább amiatt aggódom, nehogy valami elüsse Orbán Viktort”

– jegyezte meg hangot adva félelmeinek, majd hozzátette: Orbán még Donald Trump szerint is „kemény fickó„, aki „ellenáll a befolyásolási kísérleteknek” (sic!). Arról már nem ejtett szót, hogy Putyinnal szemben már nem tapasztalható ez a határozott ellenállás.

A kegyelmi botrányról

Az interjúban szóba került, hogy Szörényi is távozott Novák Katalin tanácsadó testületéből a kegyelmi botrány kirobbanása után. Ezzel kapcsolatban elmondta, nemrég szedte le azt a bekeretezett képet a faláról, amely a tanácsadó testületet ábrázolta.

„A mai napig büszke vagyok rá, hogy ott lehettem,

nem tehetek róla, hogy sajnos okafogyottá vált”

– fogalmazott.

(mandiner.hu nyomán)

Valódi Hírek