Meglepetés! Visszatér Budapestre az Uber, de olyan formában, ahogy arra nem számítottunk

Visszatér Budapestre a 2016-ban elüldözött Uber. Már a tarifákról is van információ.

A szolgáltatás megújul, kérdés viszont, hogy mennyiben lesz más, mint a hagyományos taxik.

Magyarország egyik legnagyobb és legrégebb taxiszolgáltatójával, a Főtaxi-csoporttal együttműködésben működnének. Ezzel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen formában jelenik meg a szolgáltatás.

Taxi vagy Uber?

Az engedélykérelmet kedden nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A 2016-ig megszokott szolgáltatás azonban nem csupán ennyiben változik.

Az Uberek fix áras tarifával dolgoznak majd.

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik.

Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten”

– írta Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője.

Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatósági tagja azt mondta, az a céljuk, hogy tovább erősítsék szerepüket Budapest egyik legnagyobb taxitársaságaként.

„Az új leányvállalatunkon keresztül pedig további, innovációra fogékony rétegekkel bővítsük hagyományos ügyfélbázisunkat”

– fogalmazott.

Valódi Hírek