Mi a frász történik? Annyiért szerel be 3 új liftet a MÁV, hogy megáll az ész

Van itt pénz.

A MÁV felújítja a tatabányai vasútállomást. Három új liftet is beszerelnek, hogy az utasoknak ne kelljen lépcsőzni, ami az időseknek vagy a kismamáknak nagy segítség. Az viszont megdöbbentő, hogy

a beruházás 1 milliárd forintba kerül majd.

A hétfőn induló kivitelezés keretében három új lift épül a gyalogos felüljáróhoz kapcsolódva, kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését biztosítja majd – írták közleményükben.

„A felvonók vandálbiztosak lesznek,

a falak és az ajtó is részben üvegezett kivitelben készül. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi is elfér majd bennük. A beruházás a MÁV saját forrásából, mintegy 1 milliárd forintból valósul meg”

– tették hozzá.

A közlemény szerint az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek, ezért a Jedlik Ányos utcában átmeneti korlátozásokra kell számítani. A felüljáró és a peronok mindvégig használhatók lesznek, de kisebb időszakos kényelmetlenségek előfordulhatnak a következő hónapokban.

Lezárásokra számíthatnak az utasok

Hétfő reggel 8 órától lezárják a vasútállomás melletti parkolót.

A lezárás csak a Konzum épülete mögötti, a Jedlik Ányos út vágányok felőli oldalán lévő 18 férőhelyes, gyeprácsos parkolóterületet érinti. Másnap félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a Jedlik Ányos úton, de alapvetően a munkálatok ideje alatt is lehet majd közlekedni az utcában.

A kivitelezés időszaka alatt peronrészek is le lesznek zárva az utasforgalom elől a felüljáró lépcsőjétől Budapest irányába. Ehhez alkalmazkodva

a vonatok megállási helyét kis mértékben módosítják hétfőn 22 órától.

A gyalogos-felüljárón szintén részleges korlátozásokra kell számítani a liftek építése és a felüljárón végzendő kisebb felújítási munkálatok miatt. Erről a vasúttársaság folyamatos tájékoztatást nyújt.

(MTI módosítva)

Valódi Hírek