Mi a fene történt? Orbán váratlanul kivágta Pintér Sándor régi bizalmasát

Itt a vége.

Pintér Sándor javasolta Szőke Irma felmentését.

Pintér Sándor javaslatára február 29-i hatállyal felmentette Orbán Viktor a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát, Szőke Irmát – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Helyét március 1-jével a jelek szerint Molnár Karolina veszi át, akit a tárcavezető javasolt a pozícióra.

Kicsoda Szőke Irma?

A kormányfő nem indokolta a határozatait, mindenesetre pár információ akad a két politikusról. Szőke gazdasági helyettes államtitkárként tevékenykedett, amíg Molnár korábban az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) dolgozott.

Utóbbi névazonosság szerint a Pályázói Adatszolgáltatások Felügyeleti Osztályán főosztályvezető-helyettesként látta el feladatait. Az ezt igazoló dokumentum még Balog Zoltán minisztersége idejéről származik, benne feltehetően arról a Molnár Karolináról esik szó, aki márciustól Pintér Sándor tárcájánál fog dolgozni.

Szőke Irma 1967-ben született Gyulán. 1989-ben kezdett dolgozni a Pénzügyminisztériumban ügyintézőként. Rövidesen a Belügyminisztériumhoz igazolt, ahol főosztályvezetői feladatokat is ellátott.

2006 és 2010 között az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, Önkormányzati Minisztérium főosztályvezetője volt, majd 2010-ben visszatért a belügyhöz. 2014-ig egy főosztályvezetői posztot, majd 2014-től a tárca gazdasági helyettes államtitkári posztját töltötte be.

Valódi Hírek