Kiadták a figyelmeztetést: Meglepetésszerű változás jön az időjárásban

Ki tudja ezt követni?

Van, ahol sapka és sál, van, ahol az ernyő a jó választás. Friss időjárás-előrejelzés.

Az elmúlt napok viszonylag stabil meleg, kora tavaszi időt hoztak.

De az ország magasabban fekvő hegyein havazott is.

időjárás előrejelzés térkép Magyarország

Kiadták a figyelmeztetést (Forrás: Időkép)

Csütörtökön feltámad a déli szél, eső is lehet.

Erősen felhős, borult időre készülhetünk, inkább csak szűrt napos időszakok lehetnek. Délután nyugat felől egyre többfelé fordulhat elő kisebb eső.

A déli, délnyugati szél megélénkül, megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódhat. Délután 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken marad a felhős idő, többfelé esőre számíthatunk. Napközben keleten, délkeleten lehet szárazabb az idő és süthet ki rövid időszakokra a nap. A déli szél többnyire élénk, helyenként erős lesz. A hajnal már fagymentes lesz, 5–11 fok várható.

Délután pedig 9–16 fokot mérhetünk. Délkeleten lesz melegebb az idő.

KAPCSOLÓDÓ: Itt találod az összes időjárási hírünket

Milyen lesz a hétvégi időjárás?

Szombaton is sok felhő lesz felettünk. Esőre főként a Dunától keletre lehet készülni, a Dunántúlon napközben szakadozottabbá válhat a felhőzet. A déli, délnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lesz. A csúcshőmérséklet 11–16 fok között alakul.

Vasárnap folytatódik a túlnyomóan felhős idő, hosszabb napos időszakok nyugaton és délután keleten, délkeleten lehetnek. Hajnalban párássá, ködössé válhat több helyen a levegő, napközben pedig elszórtan alakulhat ki eső, zápor.

A délies szél több helyen élénk, északnyugaton erős lehet. Délután 11–17 fok valószínű, így folytatódik a tavaszias időjárás.

(idokep.hu nyomán)

Valódi Hírek