Mi történt? Óceánba csapódott egy rakéta Florida partjainál

Egy brit tengeralattjáró egy teszt során lőtte ki a rakétát, de valami balul sült el.

Egy brit tengeralattjáróról egy teszt során lőtték ki azt a Trident típusú rakétát amely végül célt tévesztett, és Florida partjainál csapódott az óceánban. A szigetország védelmi minisztériuma megerősítette a történteket, de hangsúlyozták, hogy a nukleáris elrettentő eszköz továbbra is biztonságos és hatékony – részletezte szerdán a The Sun.

Egy informátor szerint a kilövés egyébként sikeres lett volna, ha éles helyzetben kerül rá sor. A tesztre január végén került sor Florida közelében.

Forrásuk szerint bár a rakétát sikerült kilőni, amint elhagyta a tengeralattjárót, közvetlenül elszállt az mellett. A rakéta nem találta el a tengeralattjárót, amely indítási mélységben lebegett.

Nem ez az első eset, hogy a brit Királyi Haditengerészetnél egy Trident okoz galibát: 2016-ban egy teszt során szintén probléma merült fel. Az Egyesült Királyságnak összesen 4 olyan tengeralattjárója van, amely nukleáris fegyverrel van felszerelve. Ezek elrettentésként szolgálnak, valamint folyamatos készültségben vannak, hogy egy esetleges támadásra reagálhassanak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek