Karácsony Gergely teljes erőből nekiment a HÉV-eket lerohasztó Lázár Jánosnak

Átvette az állam, lerohasztotta, most a főváros újíthatja fel.

Karácsony Gergely és Lázár János újra egymásnak feszült. Nemrég a Budapest-bérlet megszüntetését lengette be a miniszter, most a HÉV-ek felújítása volt a tét. A Karácsony vezette Fővárosi Önkormányzat felújításai csúszhatnak a minisztérium időhúzása miatt.

December végén robbant a bomba, hogy a Lázár vezette Építési és Közlekedési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat elszámolási vitája miatt március 1-jével megszűnt volna a Budapest-bérlet érvényessége a főváros területén közlekedő állami fenntartású járatokon.

A MÁV, a HÉV és a Volán járműveit több százezer ember veszi igényben naponta Budapesten, így nekik jelentős többletkiadást okozott volna, ha ezeken a járatokon újabb jegyet vagy bérletet kellett volna vásárolni.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„A főváros segítségével újulhatnak meg az állami fenntartású HÉV-ek.

Amióta a fővárostól az államhoz kerültek, egy dolog történt velük: rohadtak tovább. A kormány az Európai Unió COVID-válság utáni helyreállítási alapjából akarta a HÉV-eket felújítani.

De mivel a beruházás előkészítése akadozott, kifutottak az időből, hiszen ezekkel a pénzekkel 2026 októberéig el kell számolni. A főváros sietett a kormány segítségére: hozzájárultunk ahhoz, hogy a mi jobban előkészített közlekedési fejlesztéseink kerüljenek át a két és fél év múlva záruló pénzügyi alapokba.

Így a kormány nyert plusz három évet a HÉV-ek felújítására. Reméljük 2029-ig valahogy csak képesek lesznek befejezni…

A főváros mindenkinek mindenben partnere, ami Budapest fejlődését, zöldítését szolgálja. Ezért kötöttünk a kormánnyal megállapodást az állami és a fővárosi bérletek kölcsönös elfogadásáról, és ezért segítjük minden erőnkkel a HÉV-ek felújítását is.”

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek