Az újbudai fideszesek nem akarják megnevezni a ped0filbotrány felelőseit

Ellehetetlenítették a szavazást az önkormányzat ülésén.

Az újbudai Fidesz nem szavazta meg, hogy megismerhető legyen kik a felelősök a ped0fíliát segítő bicskei igazgatóhelyettes kegyelmi ügyében

A kormánypárti frakció a szavazás idejére elhagyta az üléstermet, de korábban személyeskedéstől sem mentes vitában támadta a kerület vezetését. Szerintük az ügy lezárult, Újbuda vezetése viszont úgy gondolja, az áldozatok megérdemlik a válaszokat.

Dr. László Imre bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Mindenkiből indulatokat váltanak ki az olyan ügyek, mint a volt köztársasági elnök kegyelmi botránya. Úgy vélem, minden jóérzésű ember egyetért azzal, hogy

a ped0fil bűncselekmények, vagy ezek segítése esetén nincs, és nem lehet bocsánat.

Ahogy abban sem lehet vita, hogy a történtekért felelősséget kell vállalni.

Ezért az Újbudát vezető koalíció frakcióvezetői – Bács Márton, Barabás Richárd, Görög András, Lados Tamás – egy olyan politikai nyilatkozat elfogadását javasolták a képviselő-testület mai ülésén, amelyben követeljük a valódi felelősök megnevezését.

Javasoljuk, hogy a lemondott államfő ne részesülhessen kiemelt juttatásokban.

Követeljük továbbá, hogy a választópolgárok közvetlenül dönthessenek az új köztársasági elnök személyéről. Tekintettel arra, hogy jelenleg ez az intézmény nem tölti be alkotmányos feladatát, és nem fejezi ki a nemzet egységét.

Azért szólaltunk fel, mert meggyőződésünk, hogy Újbuda minden lakója egyetért azzal, hogy a ped0fíliával kapcsolatos bűncselekmények nem maradhatnak megtorlatlanul.

A Fidesz személyeskedéstől sem mentes vitában támadta meg a törekvésünket.

és egy, a városvezetés javaslatánál jóval kisebb súlyú, ám méltánylandó előterjesztéssel éltek. A különleges helyzet különleges ügyrendet kívánt, amelynek megszavazását is ellenségeskedéssel zavarták meg. Majd az eredeti napirendi pont szavazásakor farizeusok módjára kivonultak.

Remélem, hogy a Fidesz a továbbiakban tartózkodni fog a politikai cirkusztól és Újbudáért, az újbudaiakért tevékenykedik tovább.”

A név szerinti szavazáson készült videót >>ITT<< nézheted meg.

(Dr. László Imre / Facebook)

Valódi Hírek