Undorító történettel sokkolt a magyar rendőrség, ezt minden nő olvassa el!

A magyar rendőrség egy megrázó cikkben számolt be arról, hogyan próbálják átverni a nőket az interneten.

Minden ott kezdődött, hogy egy magát jóképű, külföldön élő magyarnak kiadó csaló szerelmet vallott egy magyar nőnek. A férfi megosztotta a potenciális áldozatával, hogy egy távoli országban katonaként szolgál, azonban hivatását abbahagyná, és visszaköltözne Magyarországra a tartós kapcsolat érdekében – írta a police.hu.

Ezután elhitette a nővel, hogy több millió dollárja van, amelynek hazahozatalához kérte a segítséget, hogy közös életük gondtalan lehessen. A csaló a levélváltás során leírta, hogy a pénz egy futárcégen keresztül érkezne Magyarországra, amelynek költsége több százezer forintra rúg, ezt itthon kellene kifizetni a nőnek, amelynek utalásához megadott egy számlaszámot is.

Itt azonban szerencsére a potenciális áldozat szagot fogott, és kereket oldott, minden kapcsolatot megszakított a hoppon maradt pofátlan csalóval.

Ők lehetnek áldozatok a magyar rendőrség szerint

Az ilyen jellegű esetek tipikus sértettjei az 50 év fölötti, egyedül élő nők, de volt már rá példa, hogy férfiakat sem kíméltek a szélhámosok. Az áldozatok nagy része naivan, a valódi szerelemre várva kerül a csalók bűvkörébe, akik megnyerő stílussal, a közös életről szóló ígéretekkel – a megtévesztett emberek érzelmeit kihasználva – valósítják meg a bűncselekményeiket.

De akkor mit javasolnak, mit kell tenned? Van néhány árulkodó jel, ami átverésre utalhat. A magyar rendőrség ebben a cikkben erről is ejtett néhány szót, mutatjuk ezeket:

  • a vadidegen nagyon hamar szerelmet vall, esetleg összeköltözést ígér;
  • különböző indokokra hivatkozva nem akar telefonon vagy videóhívásban beszélni;
  • azt állítja, nem kaphat és küldhet postai levelet (ez nem igaz az aktív katonai szolgálatot teljesítőkre sem);
  • pénzt kér magának, rokonának, ismerősének, illetve egy futárcégnek.
Valódi Hírek