Egy szempillantás alatt törölték az Orbán öccsére mutató nyomot a bicskei ped0filbotrányban

ifj. Orbán Győző egy furcsa véletlennek köszönhetően épp most tűnt el.

Elérhetetlenné vált hétfő délutánra egy 2016 februárjában publikált cikk és a hozzá kapcsolódó képgaléria a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság weboldalán – írta meg a Media1.

A törölt cikkben Orbán Viktor öccséről, ifj. Orbán Győzőről és a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonról való kapcsolatáról írt

a főigazgatóság kommunikációs munkatársa

Érdekes véletlen, hogy a cikk eltávolítása pont azután történt, hogy a Media1 Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál érdeklődött.

E-mailben tették fel a kérdést, szerepelhetett-e ifj. Orbán Győző, vagy az ő nevéhez köthető sportegyesület neve a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatos valamilyen dokumentumban.

A cikk egyébként néhány órája még a weboldalak archiválásával foglalkozó web.archive.org oldalon is elérhető volt, de már ott sem töltődik be.

Ifj. Orbán Győző és a bicskei gyermekotthon

A lementett 2016-os írás arról szólt, hogy a bicskei gyermekotthon lakói rendszeresen birkózóedzéseken vesznek részt.

Erről, valamint a hosszútávú célokról beszélgetett Bánosi Eszter, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kommunikációs referense Vásárhelyi Jánossal, a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatójával, valamint Balogh Vilmossal, a NIKÉ SE vezetőjével.

A cikkben a miniszterelnök testvérének neve azért került elő, mert a bicskei gyermekotthonban a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnöke, ifj. Orbán Győző közreműködésével működtettek birkózó foglalkozásokat. Ide a Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből is szállítottak gyerekeket Böjte Csaba segítségével.

„A Kárpát-medencéből főleg Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből jönnek hozzánk gyerekek Böjte Csaba segítségével.

Orbán Győzővel, a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökével és veterán Európa-bajnoki címet szerző birkózóval együtt hoztuk létre az egyesületet, és az országban már számos helyen szerepelünk.

Somogyban négy helyen: Kaposváron, Nagyszakácsiban, Balatonbogláron, Fonyódon, továbbá most már Bicskén, Sárbogárdon és természetesen Budapesten két gyermekotthonban”

– írták a cikkben, amely azóta elérhetetlen.

(media1.hu)

Valódi Hírek