Meghalt Szurdi Miklós, az ország egyik legismertebb rendezője

Szurdi Miklós 74 éves volt.

Meghalt az ország egyik legismertebb rendezője, akinek többek között az Angyalbőrben című filmet, a Família Kft.-t, valamint a Linda című sorozatot is köszönhetjük. A hírt Pásztor László, Erdőkertes polgármestere osztotta meg a közösségi oldalán.

Szurdi Miklós szemüvegben egy kanapén ül

Elhunyt Szurdi Miklós

Bejegyzését idéztük:

Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére.

Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét.

Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!”

A rendező 1950-ben született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán két diplomát is szerzett, majd a kecskeméti Katona József Színházban, valamint a szolnoki Szigligeti Színházban rendezett darabokat.

Később a Nemzeti Színház tagja lett, 1983-tól pedig a Mafilm és a Magyar Televízió rendezője volt. 2003 és 2008 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztját töltötte be.

Első felesége Gór Nagy Mária volt. Tőle született kettő fia: Szurdi Tamás (1975) és András (1977). 1988-ban elvette feleségül Appel Editet, akitől szintén 2 gyermeke született: István (1987) és Judit (1990). Szurdi Miklós az 1990-es évek közepén házasodtak össze Xantus Barbarával, a házasságból született gyermekek: (1997) és Balázs Benjámin (2003).

(Forrás: Wikipedia/Dr. Pásztor László/Facebook/jegy.hu)

Valódi Hírek