Meggajdult az időjárás? Érik a „nagy” fordulat, érkezik a lehűlés

Változás várható a 3 napos időjárás-előrejelzés szerint.

Lassan érkezik a hidegfront Magyarország területére. Véget ér a rekordokat jelentő meleg időjárás, azonban csak pár fokkal csökken a hőmérséklet, így továbbra is meleg lesz a februárban megszokottnál – derült ki az Időkép által közzétett 3 napos időjárás-előrejelzés alapján.

Íme az időjárás-előrejelzés

A hidegfront felhőzetéből hétfőn kezdetben több helyen, később lehet esőre, záporokra számítani, de a felhőzet kelet felé vonul. Kisebb záporok kialakulását nyugaton sem lehet kizárni. A szél északnyugatira fordul, azt egyre többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet továbbra is magasabb lesz az átlagnál; délután 9-15 fok várható, és az északkeleti csücsökben lesz a legmelegebb – közölték.

időjárás előrejelzés grafika

Íme az Időkép időjárás-előrejelzése

Kedden keleten lehet több felhő, és fordulhat elő eső, zápor. Máshol már a napsütésé lesz a főszerep, azonban sokfelé erős lesz a szél. Hajnalban a szélcsendesebb, derültebb nyugati és északi völgyekben gyengén fagyhat, máshol még fagymentes lesz az éjszaka. Napközben 8-13 fokot mérhetünk – írták.

Szerdán, Valentin-napon is inkább a kora tavaszt fogja idézni az időjárás. Az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, csupán keleten lehet több felhő az égen, de esni ott sem fog az eső. A szél veszít erejéből, már csak élénk lökések kísérhetik. Kora reggel többfelé deres lehet a táj, az ország jelentős részén gyengén fagyni fog. Napközben 7-12 fokot mérhetünk – jelezte az Időkép.

Valódi Hírek