Kiadták a figyelmeztetést: Vasárnap leszakad az ég, közeleg az ítéletidő

Itt vannak a részletek.

Mediterrán ciklon tart hazánk felé, amelynek hatására megnövekszik a csapadékhajlam. Az eső mellett záporok, zivatarok is kialakulhatnak, sőt még szaharai eredetű por is érkezik. Ráadásként tovább folytatódhat a rekordok sorozata is – közölte friss előrejelzésében a HungaroMet Zrt.

Vasárnap hazánk északnyugati felén a túlnyomóan borult égből sokfelé előfordul eső, másutt a felhőzet felszakadozása után gomolyfelhő-képződés várható, a Dél-Dunántúl–Észak-Alföld sávban szórványosan zápor, helyenként zivatar is kialakul. Délkeleten csak néhol valószínű csapadék.

Hétfőn a vastagabb frontfelhőzet keletebbre helyeződik. Mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de naposabb időszakok, tájak a Tiszántúlon is lesznek. Délelőtt szórványosan várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar. Délutántól csak néhol alakul ki zápor, nagyobb eséllyel északkeleten, illetve délnyugaton.

Vasárnap a déli szelet főleg az Alföldön sokfelé erős, délkeleten viharos lökések kísérhetik. Hétfőn az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 15 fok között várható – ismertették.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek