Orbán ráuszította Bayer Zsoltot a ped0filsimogató Novák Katalinra – Ez már a vég

Az írta, „morális alapjuk” kizárólag nekik van.

Bayer Zsolt szerint jogilag „nincs miről beszélni”

Hosszú és rendkívül fárasztó publicisztikában írt Bayer Zsolt kormánypárti főhergelő a Novák Katalin kegyelmi ügyében kitört botrányról. A 444.hu szemléjében kiemelte, hogy a Fidesz „erkölcsi iránytűje” első körben rögzítette, hogy „jogi szempontból nincs miről beszélni, ugyanis minden a lehető legjogszerűbben történt” (!).

Ezután sorra vette, miért nincs szerinte a „hazai (és „persze” globális!) baloldalnak” a legcsekélyebb morális alapja sem ahhoz, hogy bármit is követeljen Novák Katalintól. Írásának ezen pontján felemleget egy sor „ügyet”, például megemlíti egyebek közt Gulyás Márton Kőszeg Ferenccel készített beszélgetését.

Ő és az erkölcs

Bayer úgy véli, „a baloldalnak” nincs morális alapja arra, hogy a köztársasági elnököt kérdőre vonják, majd hozzátette, „pláne arra nem, hogy lemondásra szólítsa fel” (!). A publicista azt már nem firtatta, hogy egyébként a Fidesz szavazóinak többségénél is – ahogy minden egészséges lelkületű embernél – mély megvetést és undort váltott ki Novák Katalin kegyelmi ügye. Vagyis Bayer Zsolt ismét tévedésbe esett, mert nem feltétlenül kell „baloldalinak” lenni ahhoz, hogy az ember iszonyodjon az ilyen jellegű ügyektől.

KAPCSOLÓDÓ: Hajmeresztő ötlete támadt Bayer Zsoltnak

Ugyanakkor a Fidesz-alapító Bayer Zsolt szerint, ami jelenleg történik, az

„a mi morális ügyünk, ami a mi táborunk, a normalitás táborának szíve közepébe talált, válaszokat kell kapnunk”.

Kijelentette: Novák Katalin nem hallgathat tovább, meg kell szólalnia, és

el kell mondania, hogy mit miért tett (!).

A „morális alap” és „a baloldal”

Az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosa úgy látja, amit Novák Katalin tett, arra nincsen mentség, nem úszható meg. Bayer a „morális kötelesség” kifejezést ismételgette, amely 15 alkalommal is szerepel a szövegben. Elismételte, hogy szerinte „a dolog jogilag rendben van”, ugyanis „a kormányzat helyesen kezeli” ezt a részét az alkotmánymódosítással. Bayert „mélységekbe nyúlóan bánja”, hogy „semmilyen morális alappal nem rendelkező felháborodók már a kormány és persze a miniszterelnökség felelősségét vetik fel”.

E ponton Bayer még az olcsó viccelődést is megengedte magának.

„Egy partizán naplójából: az ellenség elfoglalta állásainkat. Visszafoglaltuk állásainkat. Az ellenség ismét elfoglalta állásainkat. Kemény harcok árán ismét elfoglaltuk állásainkat. Harmadik nap jött a csősz, és mindenkit elzavart a francba”

– tréfálkozott a fideszes porondmester Novák Katalin ped0filbotrányával összefüggésben.

Novák Katalin és Bayer Zsolt / Forrás: Novák Katalin/Facebook

A publicista válaszokat vár

Bayer Zsolt arról sem fejtette ki álláspontját, mit gondol arról, hogy Novák Katalin egy ped0fil bűnöző bűnsegédjének adott elnöki kegyelmet, ám mindenki számára elmagyarázta, hogy most a „kormány a csősz”.

„Ám mindez nem menti fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól.

Ugyanis ebben az ügyben is mi állunk a jó oldalon, és nekünk van morális alapunk bármire. Tisztelt köztársasági elnök asszony! Várjuk a válaszokat”

– zárta az erkölcsről és a „jó oldalról” való eszmefuttatását a publicista, akiről a közelmúltban derült ki, hogy nagyapja már a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője volt a Nyilaskeresztes Pártnak Kiskőrösön. Mint ismert, Gyimes Károly a holokauszt idején gettóorvosként testüregi motozásra tanította be a kiskőrösi gettó személyzetét, a háború után pedig önként jelentkezett az ÁVH-nál, és besúgónak állt.

Valódi Hírek