A DK is ott lesz a ped0filmentegető politikusok elleni pénteki civil tüntetésen

A DK politikusai és tagjai is Novák Katalinék rezidenciája elé vonulnak délután.

A Demokratikus Koalíció politikusai és tagjai is részt vesznek az Országos Közös Akaratban tömörülő civil szervezetek meghívására a pénteki, budapesti tüntetésen délután 4 órától a Belügyminisztérium épülete előtt – közölték friss közleményükben.

A pedofília elleni küzdelem egy pártpolitikán felül álló ügy, amelyben közösen kell kiállnunk a ped0filok, az ő bűnsegédjeik és az őket segítő, ped0filsimogató fideszes politikusok ellen, ezért természetes, hogy a legnagyobb ellenzéki közösség is képviselteti magát a pénteki civil tüntetésen – hangsúlyozták.

A DK szerint a ped0filok bűntársai ugyanolyan büntetést érdemelnek, mint a ped0fil elkövetők, ezért soha többé nem dolgozhatnak gyerekek közelében és soha többé nem kaphatnak elnöki kegyelmet – fogalmaztak

„Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarország a ped0filok vadászterülete legyen!

Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől és nem fogjuk hagyni, hogy a ped0filsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több ped0fil bűnözőt engedjen szabadon!”

– szögezték le közleményükben.

A DK aláírásgyűjtésbe kezdett

A DK aláírásgyűjtésbe kezdett Novák Katalin lemondását követelve. Immár több mint 25 ezer ember jelezte, hogy a politikus távozását akarja.

Orbán Viktor a minap bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez a ped0filbotrány miatt. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a kormányfő bejelentésével összefüggésben hangsúlyozta:

„Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell!”

A DK petíciója >>IDE<< kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek:

Súlyos videó futott be Somogyi Andrástól: A népszerű humorista is üzent a ped0filsimogató Novák Katalinnak

Megborult Novák Katalin? Megjött a ped0filbotrányra adott friss válasza

Valódi Hírek