Videóval: Brutális tűz ütött ki Budapesten kedd éjszaka, robbanásokat is hallottak

Égett az Oázis kertészet Soroksáron. Tízezer négyzetméternyi terület borult lángba.

Több ezer négyzetméteren csaptak fel a lángok Budapesten, amelyeket nagy erőkkel oltanak a tűzoltók – közölte a katasztrófavédelem kedden késő este.

Azt írták, tűz ütött ki egy kertészetben, Budapest XXIII. kerületében, a Meddőhányó utcában. A mintegy tízezer négyzetméteres csarnokszerű épület teljes terjedelmében kigyulladt. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat. A munkálatokat a dél-pesti önkéntes tűzoltók is segítették.

Éjfél előtt

sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését a tízezer négyzetméter alapterületű kertészetben.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

A katasztrófavédelem közlése szerint a fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel, összesen tizenhárom vízsugárral oltották a lángokat. A hírt késő este Bese Ferenc polgármester is megerősítette Facebook-oldalán.

Szörnyű képeken a soroksári Oázis kertészet

tűz oázis kertészet soroksár

Teljesen leégett az Oázis kertészet Soroksáron (Forrás: MTI)

A polgármester azt írta, hogy az Oázis kertészet gyulladt ki Soroksáron, viszont a tűzoltók és rendőrök megnyugtatták, hogy

személyi sérülés nem történt.

Bese Ferenc ugyanakkor megjegyezte, a helyszínen borzasztó állapotok uralkodnak, így arra lehet következtetni, hogy az anyagi kár jelentős.

Videó:

(katasztrofavedelem.hu / Bese Ferenc/Facebook nyomán)

Valódi Hírek