Hatalmas károkat okozott a vihar: Megállás nélkül dolgozik a katasztrófavédelem

A viharos szél sok helyen okozott károkat: a tűzoltókat és a katasztrófavédelem szakembereit számos helyre riasztották kidőlt fákhoz.

Az egységek jelenleg is dolgoznak a főváros és Pest vármegye több pontján is a károk elhárításán.

„A viharos széllökések okozta károk következtében a fővárosban és Pest vármegyében is megemelkedett a segítségkérések száma”

– írta a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Több helyszínen is beavatkoztak az egységek, jellemzően parkoló járművekre szakadt, gyalogosforgalmat akadályozó, úttestre és vasúti sínre kidőlt fák rongálása miatt.

Hol pusztított a viharos szél?

Budapest XIV. kerületében, az Abonyi utcában egy nyolcméteres faág kidőlt és rászakadt két személyautóra, a fővárosi hivatásos egység a növényt eltávolította.

A XIV. kerületben, a Csernyus utcában szintén kidőlt egy fa, akadályozva a gyalogosforgalmat. A főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki eltávolítani a tízméteres fát.

Délegyházán, a Robinson parknál egy háromméteres korhadt faág leszakadt az útra, amelyet a délegyházi önkéntes tűzoltók kézi erővel távolítottak el.

Dabas és Inárcs-Kakucs között egy húszméteres fa dőlt a vasúti sínekre, amely a vasúti forgalmat akadályozta. A dabasi hivatásos tűzoltók két motoros fűrésszel feldarabolták a fát, és felszabadították a síneket.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek