Senki nincs biztonságban: Rendkívüli razziasorozatot indít a NAV

Bárkire lecsaphatnak a revizorok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai többek között ellenőrzik majd

  • vendéglátóhelyek,
  • edzőtermi szolgáltatók,
  • használtgépjármű-kereskedők,
  • számítástechnikai és mobiltelefon-üzletek,
  • szoláriumok,
  • pékségek, sütödék működését is.

A közelgő Valentin-nap miatt pedig a virág- és ajándékboltok is ellenőrzésekre számíthatnak.

Az adotraffipax.hu-n közzétett információk szerint a kereskedők a hivatali munkaidőn túl is készülhetnek az ellenőrzésre.

Február 5. és 9 között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. Február 12. és 16. között a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét. Február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat is ellenőrzik.

Bács-Kiskunban február 7-én Kerekegyházán, Kunbaracson és Kunpeszéren, február 12. és 18. között Kiskunfélegyházán, február 22-én Nyárlőrincen, Lakiteleken és Tiszaugon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV ellenőreinek felbukkanására a mohácsi busójárás alatt is számítani lehet.

Ott a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a jövedéki szabályok betartását, az automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

(Kiemelt képünkön Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke látható)

Valódi Hírek