Óriási bajba keveredtek Orbánék: Utazási korlátozások bevezetését fontolgatják a magyarokkal szemben

Figyelmeztette Orbánt a szenátor.

Magyarország elleni jelentős utazási korlátozások és a

Magnyickij-törvény egyes, magyar politikusokkal szembeni alkalmazása

is terítéken van az Egyesült Államokban, miután David Pressman nagykövet visszautazott Washingtonba, hogy Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának vezetőivel konzultáljon az amerikai–magyar kétoldalú kapcsolatokról – írta a 444.hu.

Jelezték, a Magnyickij-törvény alapján korrupció és emberi jogok megsértésében

bűnös külföldi döntéshozókkal szemben vezethetnek be beutazási tilalmat az USA-ba.

A korlátozásokkal kapcsolatban Ben Cardin, az USA Szenátus külügyi bizottságának elnöke adott ki közleményt a Pressmannal való megbeszélést követően.

„Súlyos aggodalmaim vannak a jelenlegi magyar kormány iránya miatt,

amelynek tagjai rendszeresen olyan módon támadják Biden elnököt és Pressman nagykövetet, aminek elképzelhetetlennek kellene lennie egy amerikai szövetségestől. A Biden-adminisztrációnak meg kell vizsgálnia, hogy Magyarország valóban olyan megbízható partner-e, hogy megérdemli a vízummentességi programban való részvételt – és a korrupció mértékét tekintve, hogy helyénvaló-e szankciókat kezdeményezni a globális Magnyickij-törvény alapján”

– áll a szenátor közleményében.

Emlékeztettek, a szenátor volt az, aki pár napja, – miután Magyarország utoljára maradt Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásával – arról beszélt, hogy Orbán Viktor a NATO legmegbízhatatlanabb tagja”. Emellett a szuverenitásvédelmi törvényt és a február elsején „munkáját” megkezdő Szuverenitásvédelmi Hivatalt emelte ki, megállapítva, hogy „a demokratikus normák folyamatos eróziója” továbbra is nagyon aggasztó Magyarországon – írja a 444.hu.

A szuverenitásvédelmi törvényről úgy fogalmazott:

„Közvetlen támadást jelent az újságírók, a civil társadalom, politikai szereplők jogai és mindenki ellen, aki bírálja az Orbán-rezsimet.

A drákói törvény mindentől különbözik, amit egy modern demokráciában láthattunk.”

Valódi Hírek