Most jön a java: Riasztanak a meteorológusok; mindenre fel kell készülni csütörtökön

Köd, ónos eső, hószállingózás nehezíti a közlekedők dolgát.

Citromsárga figyelmeztetést adott ki csütörtökön a HungaroMet (az Országos Meteorológiai Szolgálat jogutódja – a szerk.) Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére tartós, sűrű köd miatt.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése csütörtökre. Forrás: met.hu

Hasonlóképp riasztás van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

ónos eső miatt.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése csütörtökre. Forrás: met.hu

Mint írták, a látási viszonyok folyamatosan javulnak majd, estétől észak felől kezd szakadozni a felhőzet. A délnyugati tájakon többórás napsütésre lehet számítani, délutántól azonban több helyen előfordulhat gyenge eső,

az északkeleti határnál pedig enyhe havazás, ónos eső.

Az északnyugati szél délutántól egyre nagyobb területen élénkül meg, a csúcshőmérséklet 4 és 9 Celsius-fok között alakulhat, ám helyenként enyhébb is lehet az idő. Késő este mínusz 3 és plusz 5 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

Hajnalban átmenetileg csökken a felhőzet, a keleti tájakon azonban borult, párás időre kell készülni. Az éjszaka második felében nyugaton megnövekszik a felhőzet, a keleti területeken pedig hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. A Tiszától nyugatra élénk északnyugati szélre kell számítani, a hőmérők higanyszálai mínusz 4 és plusz 1 fok között ingadoznak majd.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek