Gyurcsány erős videóval reagált az önmagát arcul csapó Orbán brüsszeli produkciójára

Kisfilmmel adott fricskát.

Mint írtuk, Orbán Viktor a csütörtöki uniós csúcstalálkozón nem vétózott az Ukrajnának szánt EU-s támogatások ügyében.

A kormányfő ugyanakkor ezzel a lépésével a saját nemzeti konzultációjából csinált bohózatot, az ugyanis jelentős mértékben a szomszédos országnak szánt pénzügyi segély kérdése körül forgott.

Gyurcsány Ferenc a TikTokon reagált a történtekre. Ahogy videójához írta:

„Megkonzultálta, hogy nem fog táncolni. Aztán Brüsszelben szembejött a valóság. Viccet csinált a saját nemzeti konzultációjából.

Úgy táncol az utcai harcos, ahogy fütyülnek neki”.

@tiktokgyf Megkonzultálta, hogy nem fog táncolni. Aztán Brüsszelben szembejött a valóság. Viccet csinált a saját nemzeti konzultációjából. Úgy táncol az utcai harcos, ahogy fütyülnek neki. #orban #magyarpolitika🇭🇺 #nemzetikonzultáció ♬ eredeti hang – Gyurcsány Ferenc

Egy, a brüsszeli ülésen részt vevő német politikus arról beszélt: rövid idő alatt világossá vált, hogy Orbán az egyedüli miniszterelnök, aki nem támogatná Ukrajnát.

A zárt körű megbeszélés során

gyorsan egyértelművé vált Orbán megszégyenítő magánya,

így a magyar kormányfő a decemberi uniós csúcshoz hasonlóan ismét kisétált a tárgyalásról, amellyel azt jelezte, nem fogja blokkolni a szavazást. Rövid, mindössze 20-25 perces tárgyalás után vált világossá, hogy az összes tagállam támogatni fogja a szavazatával a megtámadott országot.

(Gyurcsány Ferenc/TikTok/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikk:

Szénné égett Orbán: 26 ország vezetői előtt szégyenült meg az EU-csúcson a magyar miniszterelnök

Valódi Hírek