Megérkezett Brüsszelbe Orbán: Tüntetőkkel találkozott a miniszterelnök (+fotók)

Sok minden eldől csütörtökön.

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezve, a belvárosban tüntető gazdákkal találkozott, akikkel arról beszélgetett, hogy az európai vezetőknek „sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára” – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

Hozzátette: Orbán csütörtök este Brüsszelben megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel is.

Mint megírtuk, Orbán Viktor már „nyeregbe” is pattant, hiszen szerdán este útnak indult Brüsszelbe a rendkívüli uniós csúcstalálkozóra. A meghívót az uniós vezetőkkel együtt egy nappal a február elsejei találkozó előtt kapta kézhez, így a kormányfő már tudja, mire számíthat.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós többéves pénzügyi költségvetési keret félidős felülvizsgálatáról szóló megállapodás véglegesítése miatt tart rendkívüli találkozót.

„A megállapodás megkötése létfontosságú a hitelességünk és nem utolsó sorban az Ukrajnának nyújtott támogatás iránti elkötelezettségünk szempontjából.

Egyértelműen ránk hárul a feladat, hogy megoldást találjunk, és teljesítsünk”

– jelentette ki.

Beszámoltunk arról is, hogy bár hivatalos tárgyalási időpontot még nem tűztek ki a felek, viszont annyi már biztos, hogy az Európai Tanács csütörtöki rendkívüli csúcsán találkozni fog egymással Orbán Viktor és Ulf Kristersson.

A két miniszterelnök találkozója során várhatóan szóba kerül majd Svédország NATO-csatlakozásának kérdése, amelynek ratifikálásával – Orbánék ígérete ellenére is – utolsó lett a magyar kabinet.

Fotók:

Valódi Hírek