Árnyékkormány: Negyedévenkénti nyugdíjkorrekcióra és svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjakra van szükség!

A tervezettnél jóval nagyobb mértékben nőtt a Nyugdíjbiztosítási Alap hiánya a friss információk szerint.

Az elmúlt időszakban nem véletlenül beszéltünk rengeteget a nyugdíjkorrekcióról, a nyugdíjemelésről, hiszen tragikusan alacsony az átlagnyugdíj: annyira, hogy abból szinte már lehetetlen lemondások nélkül élni

– fogalmazott Gy. Németh Erzsébet keddi online sajtótájékoztatóján.

Mint kifejtette, 2023 októberében az átlagos öregségi nyugdíj összege 210 ezer forint volt. Tragikusan alacsony az összeg, az orbáni infláció és a megszorítások közepette alig marad pénze az időseknek ételre vagy gyógyszerre – mondta a szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Mostanra eljutottunk odáig, hogy örülhetünk, ha egyáltalán tudunk nyugdíjemelésről beszélni – mutatott rá, hozzátéve, hogy a Bankmonitor számításai szerint a tervezettnél jóval nagyobb mértékben nőtt a Nyugdíjbiztosítási Alap hiánya és nem tudni, meddig tartható még ez az állapot.

„Más szóval a nyugdíjrendszer minden pillanatban összeomlással fenyeget”

– hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet.

Mint mondta, az árnyékkormány szerint Orbán Viktor történelmi bűne, hogy hagyta idáig fajulni a nyugdíjhelyzetet. Amennyiben a kormány folytatja a rombolást és a lopást, nemhogy a mostani fiataloknak, de még a középkorúaknak sem lesz nyugdíjuk – hívta fel a figyelmet a DK politikusa.

Egyedül kormányváltással akadályozható meg az összeomlás.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül, amelynek részeként negyedévenkénti nyugdíjkorrekciót és svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjat vezetne be Magyarországon – részletezte a sajtótájékoztatón Gy. Németh Erzsébet.

Hozzátette: áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarnak.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek