A „legjobb” POS terminálok összehasonlítása

A kártyaolvasó terminál ezért ma már rengeteg iparágban elengedhetetlen, a szolgáltatószektortól kezdve a vendéglátáson át mindenhol hasznos társ.

A koronavírus-járvány óta az emberek egyre kevesebb százaléka hord magánál készpénzt, szinte mindent kártyával tervezünk fizetni. Nem véletlen, hogy ilyen népszerűek lettek a Novopayment bankfüggetlen POS terminálok.

Miért van szükség bankfüggetlen POS terminálra?

Napjainkban az a kis- vagy középvállalkozás tudja tartani a lépést a fejlődéssel, amely képes bankkártyás fizetéseket elfogadni – de nem csak az üzletben. Ez az elsődleges indok, amiért jó, ha beruházunk POS (Point of Sale) – terminálra, vagyis készpénzmentes értékesítési pontra. Ez az online terminál tesz róla, hogy bárhol is legyünk, be tudjuk fogadni vásárlóink kártyás fizetési igényeit.

Milyen a jó terminál?

A jó kártyaleolvasó minden fizetési módot képes elfogadni (PIN-kódos, chipes, érintésmentes és mágnescsíkos változatokat is), és vezeték nélküli, hogy bárhol lehessen használni. De nemcsak bank- vagy hitelkártyát, hanem SZÉP kártyát is elfogadhatunk általa. Nem kell csatlakoztatni semmilyen más eszközhöz a jó működés érdekében, a kifizetések gyorsan jóváhagyásra kerülnek.

Vessük össze a legjobbakat

  • A80 – fix és hordozható készülékként is használható, mivel opcionális akkumulátor tartalékkal rendelkezik. Remek választás ECR integrált megoldásokhoz, és jól teljesít csúcsidőben, ezért nem gond, ha mondjuk egy szórakozóhelyen vagy vendéglátóipari egységben egymás után szeretnének a vendégek kártyával fizetni. Ár-érték arányának köszönhetően a kis- és középvállalkozások körében ez az egyik legjobb POS terminál választás.
  • D220 – aki számára a hordozhatóság a legelső szempont POS terminál választásnál, akkor a D220 nevű mellett érdemes letenni a voksát. Elmondhatjuk, hogy ma nincs nála könnyebb bankkártya terminál, hiszen nincs 190 gramm sem. Azért ilyen könnyű, mert nincs nyomtatója, teljesen papírmentes, vagyis még a környezettudatosságra is odafigyelhetünk használatával – és csökkenti az irodai költségeket.
  • S800 – masszív készülék, melyek asztali felhasználásra terveztek. Nagy kapacitású memóriával, processzorral bír és egy gyors nyomtató is tartozik hozzá. Közel szünetmentesen működik, ezt a Linux alapú operációs rendszernek köszönheti. Ha nem elég az alapfelszereltség, lehetőség van további bővítésre is, és kapható hozzá külön PIN PAD is.
  • 920 és A920 – az elegancia és a magas teljesítmény nem egymást kizáró jellemzők, főleg ha a 920-as POS-terminál szériáról van szó. Érintésmentes fizetések, mobil pénztárca, Chip & PIN, QR kód beolvasásra és Swipe fizetések fogadására is képes lesz az a vállalkozás, mely ezek közül választ. Magasabb szintű energiahatékonyság mellett nagy teljesítményt is nyújt a széria, hála a processzorainak.
  • S920 és Q80 – a vendéglátóiparban, a szupermarketeknek és kiskereskedelmi egységek számára javasolt e két terminál, melyek közül előbbi hordozható és nagy élettartamú, 3G, 4G és WiFi-kapcsolattal is csatlakoztatható, utóbbi pedig az egyik legkisebb asztali POS terminál, ami jelenleg kapható és gyors nyomtatóval is rendelkezik.

Vessük össze a paramétereiket és válasszunk vállalkozásunk igényei szerint!