A Jobbik győri szervezete a DK-s Glázer Tímea polgármester-jelöltségét támogatja

Szerintük mögötte alakulhat ki az ellenzéki egység.

Beszámoltunk róla, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette: Glázer Tímeát, az ellenzéki összefogás 2019-es közös polgármesterjelöltjét indítja a párt a 2024-es önkormányzati választáson. A DK azt is közölte, kész előválasztáson megmérkőzni a többi ellenzéki jelölttel.

A bejelentést követően nem sokkal érkezett a hír, hogy a Jobbik győri szervezete is Glázer Tímea jelöltségét támogatja. A párt szerint a DK-s politikussal van a legnagyobb esély a fideszes vezetés leváltására. A helyi Jobbik-szervezet azt is közölte: készek az előválasztáson is Glázer támogatására, amennyiben sor kerül a megmérettetésre.

A Jobbik győri szervezetének bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

A Jobbik-Konzervatívok győri szervezete felelősséget érez azért, hogy a civilekkel és ellenzéki pártokkal közösen indul a 2024-es választáson. Mi ott ülünk a közös tárgyalóasztalnál is minden héten annak érdekében, hogy a közös programunk összeálljon, és ennek mentén megtaláljuk a közös képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet.

Több polgármesterjelölt személye is szóba került az elmúlt hetekben, hónapokban Győrben, aki az ellenzék és a civilek közös támogatását élvezheti.

Most hivatalossá vált, hogy a DK Glázer Tímeát szeretné indítani polgármesterjelöltként a választáson. Ahogy 2019-ben, úgy most is úgy gondoljuk, hogy Glázer Tímea alkalmas erre a feladatra. Személye mögött képes egység kialakulni a változást akaró győri polgárok között.

Amennyiben előválasztásra kerül a sor, a Jobbik-Konzervatívok Glázer Tímeát támogatják az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként.

A választáson egyelőre négy polgármesterjelölt neve merült fel: közülük az adriai orgiába belebukott exfideszes, immáron független Borkai Zsolt a legismertebb jelölt. A jelenleg hivatalban lévő kormánypárti polgármester Dézsi Csaba András, aki nem csupán az ellenzéki indulókkal, de hivatali elődjével is szembe kell, hogy nézzen. Rajtuk kívül elindul még az ugytudjuk.hu nevű helyi portál újságírója, Pintér Bence is.

(Jobbik-Konzervatívok Győr és környéke/Facebook)

Valódi Hírek