Hatalmas dr0gfogás: Több millió forintot érő anyagot találtak a rendőrök a fiatal házaspárnál (+fotók)

Nem úszták meg.

Svájcból érkeztek haza a futárok a több kilogrammnyi marih*ánával, amikor rajtuk ütöttek a Terrorelhárítási Központ és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A bűnügyesek a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen csaptak le több helyszínen 2024. január 24-én. Tudták, hogy a férfi barátnőjével és egy ismerősével Svájcból tart hazafelé.

Egy magyarországi autópálya-pihenőhelynél találtak rájuk, az autóból több kilogramm fóliába csomagolt, dr0ggyanús, zöld növényi törmelék került elő. Ezzel egy időben egy hajdúszoboszlói házaspárt is elfogtak, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak kábítószert a kabai lakostól, amit továbbértékesítettek.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A kutatások során

további fél kilogramm kábítószergyanús anyagot,

a kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint 2,5 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

A 31 éves férfit, a 27 éves feleségét jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság mindhármuk esetében elrendelt.

A házaspár női tagjának kábítószer-kereskedelem, míg a külföldi kiruccanásban résztvevő ismerősnek kábítószer-birtoklás miatt kell felelnie, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága

összesen mintegy 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert talált és foglalt le az akció során,

ezzel közel háromezer adagot vontak ki a forgalomból.

(police.hu nyomán)

Valódi Hírek