Áll a bál Sóskúton: Fellázadtak a lakosok, nem kérnek az Orbán-kormány veszélyes gyárából (+videó)

A fideszes alapszervezet vezetője is ellenzi a beruházást.

Mint megírtuk, szerda este alternatív közmeghallgatást tartottak Sóskúton. A múlt héten jelentették be, hogy a településre „költöztetik” az Alsózsolcáról kiebrudált szlovén Andrada-csoport akkumulátorgyárát. A közmeghallgatáson akkora tömeg jelent meg, hogy a több száz fő befogadására alkalmas terembe már be sem fértek a tiltakozók.

A hvg.hu riportjában arról tájékoztatott, hogy a helyi lakosok egyszerre félnek és bizakodnak is a régi Orion-csarnok helyére tervezett üzemmel kapcsolatban, ugyanis úgy érzik: ha az alsózsolcaiaknak sikerült eredményesen tiltakozniuk, akkor ez nekik is menni fog.

A civilek szervezni kezdték a helyieket, majd

egy helyi népszavazási kezdeményezést is beadtak az üzemmel kapcsolatban.

Ugyanakkor az idő sürgeti őket, mert a gyár a beruházó tervei szerint már februárban megkezdené működését, így alig pár hetük maradt a helyieknek a cselekvésre. A tiltakozókat Alsózsolcáról is támogatásukról biztosították, többek jelezték, szívesen csatlakoznának a megmozdulásukhoz.

A helyiek úgy vélik, Alsózsolcán az Andrada elűzéséhez az önkormányzat is kellett, Sóskúton pedig sem a polgármester, sem a képviselőtestület nem állt bele az ügybe. Mindezt alátámasztja, hogy a szerdai fórumra Kőnig Ferenc polgármester el sem ment.

Ugyanakkor megjelentek Tárnok és Érd települések polgármesterei, akiket hasonló vastaps fogadott, mint a fórumot vezető Tetlák Örsöt, Érd alpolgármesterét. Tárnok fideszes alapszervezetének vezetőjét már kevésbé fogadták örömmel a tiltakozók, viszont ő sem az üzem mellett szólalt fel.

„Ha lehetne mérni az aljasságot, ez megütné a mércét!”

– hangzott el a fórumon.

Videó:

Valódi Hírek