Itt a súlyos videó: Bilincsbe vert a rendőrség egy közismert orvost

Sokba került neki a hálapénz.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt eljárást indított a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa, valamint üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen – közölte a rendőrség a weboldalán.

A nyomozás adatai alapján az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt

elfogadta a 42 éves orvoslátogató által jogtalan előnyként felkínált pénzbeli juttatást

(értsd: hálapénzt – a szerk.) egy bizonyos gyógyszer felírásáért cserébe. A főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság által forgalmazott készítményt írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott – írták.

Ez az orvosnak több millió forint bevételt eredményezett. Az orvos és az orvoslátogató

együttműködtek az ellentételezés banki műveleteinek lebonyolításában, a szükséges dokumentáció elkészítésében, továbbításában.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót 2024. január 15-én a rendőr-főkapitányságon előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás folytatódik így várható, hogy

a gyanúsítottak száma nőni fog

– közölte a rendőrség.

Itt a videó a letartóztatásról:

(police.hu nyomán)

(Kiemelt képünkön Csécsi Soma, a rendőrség szóvivője látható egy korábbi sajtótájékoztató alkalmával)

Valódi Hírek